16 nėštumo savaitė: būsimasis vaikelis sveria apie 100 gramų

Kaip vystosi būsimasis vaikelis 16 nėštumo savaitę.

Embrionas yra iki 16 centimetrų ilgio ir sveria per 100 gramų. Jis gyvena dviem ciklais – aktyviu ir pasyviu miego. Jis šlapinasi kas 40-45 minutes ir jeigu pasiseks, per ultragarsą pamatysi, kaip jis čiulpia nykštį.


Jo rankų ir kojų judesiai tampa stipresni ir vis labiau koordinuoti. Kūdikis gali sukryžiuoti rankas, laiko galvą aukščiau ir sugeba ją pasukti. Tavo kūdikio akys dar labiau priartėjo viena prie kitos ir nors jos vis dar užmerktos, jis gali jas pajudinti.


Per artimiausias tris savaites vaisius sparčiai paaugs ir bus dvigubai sunkesnis nei dabar.


Duriantį skausmą, kurį jauti, sukelia besiplečiantys gimdos raumenys. Jei pilve jauti drugelius – tai kūdikis spardo gimdos sienelę. Jeigu tai pirmasis tavo nėštumas, gali dar nejausti vaiko judesių, bet jie taps dar stipresni per artimiausias savaites.


Gerk daug vandens ir nepadaugink druskos. Tavo kūnui dabar reikia daugiau skysčių.


Artimiausiu metu, praėjus maždaug pusei nėštumo laiko, gydytojas arba akušerė atliks ultragarso tyrimą. Bus patikrinta, ar kūdikio vidiniuose organuose ir kūno dalyse nėra anomalijų, pamatuotas amniotinio skysčio kiekis ir nustatyta placentos vieta. Pagal vaisiaus matmenis galima nustatyti nėštumo etapą ir planuojamą gimdymo datą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis