Specialistų patarimai, koks planšetinis kompiuteris geriausias vaikui

Mokiniams IT technikos pasiūlymų gausu, o kaip patiems mažiausiems – ikimokyklinukams? Jie taip pat nori būti išmanūs ir žengti koja kojon su naujausiomis technologijomis, todėl Varle.lt kompiuterinės technikos specialistai parengė keletą patarimų, kaip protingai pasirinkti vaikams skirtą planšetinį kompiuterį.

Šiandien vis daugiau vaikų naudojasi planšetiniu kompiuteriu. Patys mažiausi – tiesiog žaidžia, mokyklinukai – jau naudoja ir mokslams. Nereikėtų pamiršti, jog ieškant planšetinio kompiuterio vaikui vertėtų atkreipti dėmesį į visai kitus parametrus nei renkantis tokio tipo įrenginį saugusiam žmogui. Aukščiausia kokybė, kurią taip vertina suaugusieji, gali būti labai greitai sunaikinta jei jos nelydės atitinkamas atsparumas įbrėžimams ir smūgiams, kurie yra neišvengiami jei įrenginys atsiduria vaiko rankytėse.

Kam vaikui planšetinis kompiuteris?

Pasak Varle.lt planšetinių kompiuterių specialistų, portabilumas, kompaktiškumas ir paprastas naudojimasis yra pagrindiniai planšetinio kompiuterio bruožai. Į klausimą, ką ši mobili technika gali suteikti vaikui, atsakyti galima pažvelgus į tikslus ir poreikius, kuriuos jis gali padėti realizuoti:

  • Žaidimai. Tai, ko gero, populiariausias vaikų užsiėmimas. Palyginus su išmanaus telefono ekranu, planšetinio kompiuterio ekranas yra didesnis, o tai lemia patogesnę ir malonesnę žaidimo patirtį. Kalbant apie žaidimus, nereikėtų pamiršti, jog omenyje turimos ne tik pramogos, bet ir lavinamosios programėlės, kurios padeda mokytis užsienio kalbos, spręsti loginius uždavinius ir t.t.
  • Vaizdo įrašų peržiūra, filmų ar „YouTube" turinio.
  • Žinoma, labiau rekomenduojamas yra skaitymas naudojantis planšetiniu kompiuteriu nei išmaniuoju telefonu, tačiau ilgai trunkanti tokia veikla gali būti labai kenksminga regėjimui.
  • Naršymas internete.

Varle.lt specialistai rekomenduoja atkreipti dėmesį į keletą svarbių dalykų:

6 dėmesio verti punktai renkantis planšetinį vaikui

Ekrano dydis ir tipas

Tinkamiausias ekranas, kuris turi 7 – 8 colių įstrižainę. Didesnės ekrano įstrižainės modeliai paprasčiausiai gali būti per dideli ir lemti, jog vaikui bus nepatogu naudotis. Ekranas – jautriausia planšetinio kompiuterio dalis, todėl verta atkreipti dėmesį į tai, ar jis yra aprūpintas kokiomis nors specialiomis apsaugomis, pvz., sustiprintu stiklu (Gorilla Glass). Tokio tipo įrenginys turi 1024×600 pikselių skiriamąją gebą.

Jungiamumas

Mažiausiems skirti planšetiniai kompiuteriai retai kada būna aprūpinti 3G/4G modemu. Iš anksto įdiegtų skaitmeninių programėlių iš esmės užtenka. Vyresniems vaikams (mokyklinukams) rekomenduojama rinktis įrenginį su WiFi ir / arba 3G modemais. Jei planšetinis kompiuteris pasižymi internetinio jungiamumo galimybe, nereikėtų pamiršti apie tėvų apsaugą, kuri leis nustatyti vaiko naudojimosi įrenginiu ribas.

Procesorius

Atsižvelgiant į tai, jog įsigyjant vaikui skirtą planšetinį kompiuterį dėmesys kreipiamas į visai kitus parametrus, nei renkantis tokį įrenginį suaugusiam, procesoriaus ir našumo klausimas nėra labai svarbus. Šiuo atveju optimaliu variantu laikomas planšetinis kompiuteris, turintis du ir daugiau branduolių, pasižyminčių 1.2 – 1.6 GHz taktiniu dažniu. Minimalus operatyviosios RAM atminties dydis turėtų būti ne mažesnis nei 512 MB. Perkant įrenginį mažiausiems iš tikrųjų neverta investuoti į modelį su didesne nei 1 GB atmintimi.

Operacinė sistema

Dauguma vaikams skirtų įrenginių veikia „Android" operacinės sistemos su atitinkama vartotojo sąsaja pagrindu. Tokia sistema intuityvios navigacijos dėka yra patraukli vaikui, mat su įrenginio valdymu susitvarkys net dar nemokantys skaityti.

Korpusas ir konstrukcija

Visi korpuso elementai turėtų būti gerai pritaikyti, o plastikas būti ne iš pigiausių. Rekomenduojama rinktis kuo labiau metalinį korpusą. Specialūs pakietinimai, smūgius sugeriantys guminiai įdėklai, rankenos, patvarus ekranas, atsparumas vandeniui – štai savybės, kurių rekomenduojama ieškoti renkantis planšetinį kompiuterį mažiausiems.

Baterijos veikimo trukmė

Pakankamai didelis veikimo laikas yra 4 valandos. Nereikėtų pamiršti, jog vaikui nederėtų planšetiniu kompiuteriu naudotis pernelyg ilgai. Tam tikri vaikams skirti įrenginiai būna aprūpinti laiko kontrole – praėjus tam tikram laikui, planšetinis automatiškai blokuojamas. Siekiant toliau naudotis prietaisu, reikia įvesti slaptažodį.

Varle.lt specialistai pataria rinktis planšetinį kompiuterį vaikui tokį, kuris būtų:

  • Nedidelis ir patogus naudoti;
  • Atsparus smūgiams ir įbrėžimams;
  • Turintis intuityvią sąsają;
  • Su skaitmeninėmis programėlėmis pritaikytomis prie vaiko amžiaus;
  • Santykinai pigus (60 – 99 €);
  • Būtų paprastas tėvų apsaugos nustatymas.

Nepamirškime, kad planšetiniai kompiuteriai nėra tik išmanus žaislas. Šio tipo įrenginys sėkmingai gali padėti vaikui mokymosi metu.

Užsakymo nr.: PT_75656789

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis