Ar įmanomas gyvenimas šeimoje be sekso?

Gimus vaikeliui gyvenimas apsiverčia aukštyn kojom - vaikas tampa jo centru. Tačiau labai svarbu neprarasti ryšio su partneriu.

Lytinių santykių stoka pradeda kelti įtampą. Moteris jaučiasi nesuprasta - ji pavargusi, be to, lytiniai santykiai po gimdymo kelia skausmą, o vyras jaučiasi atstumtas ir nesvarbus.


Visas dėmesys jam


„Gimus kūdikiui visas moters dėmesys ir laikas skiriamas jam, - sako šeimos psichologė Giedrė Gutautė-Klimienė. - Intymus poros bendravimas nueina į antrą planą. Lytiniai santykiai nebetenka spontaniškumo, tenka derintis prie vaiko ritmo. Norą mylėtis dažnai mažina ir moters organizme vykstantys fiziologiniai pokyčiai. Tai natūralu, tačiau kai tokia situacija tęsiasi ne vieną mėnesį, tarp sutuoktinių ima didėti atstumas, ypač kai pora neranda laiko ne tik fiziniam, bet ir emociniam bendravimui."


Intymios akimirkos


„Sutuoktiniai šioje situacijoje turėtų vienas kitą palaikyti, stengtis suprasti. Pavyzdžiui, į vaiko priežiūrą aktyviau įsitraukdamas vyras parodys, kad žmona ir vaikas jam rūpi. Tuo tarpu moteris, skirdama daugiau dėmesio vyrui, koketuodama su juo ir kurdama intymias akimirkas ne tik leis vyrui pasijusti geidžiamam, bet ir pati sau padės atsipalaiduoti, atitrūkti nuo vaiko priežiūros, pasinerti į intymumo malonumus. Aplinkybės pasikeitė, tačiau visada galima kažką padaryti dėl kito, kad jis pasijustų mylimas ir reikalingas", - pataria psichologė G. Gutautė-Klimienė.


Susigrąžinkite spontaniškumą.
Susigrąžinkite spontaniškumą.
Shutterstock nuotr.


Skausmas nestabdys


Lytiniai santykiai svarbūs tiek lytiniams santykiams, tiek fiziologijai. Daugelis moterų skundžiasi dėl sausos makšties ir skausmingų lytinių santykių. Tačiau yra būdų atkurti makšties drėgnumą, taigi jos sausumas tikrai neturėtų būti priežastis, neleidžianti vyrui ir moteriai suartėti ir pasimėgauti intymiomis akimirkomis.


Koketuokite ir kurkite intymias akimirkas.
Koketuokite ir kurkite intymias akimirkas.
Shutterstock nuotr.


Natūraliai sudrėkti


„Feminella® Hyalosoft" makšties ovulėse yra hialurono rūgšties ir vaistažolių. Hialurono rūgštis geba pritraukti ir sulaikyti vandenį, todėl ilgam sudrėkina gleivinę. Vaistažolės skatina regeneraciją, natūralią gleivių gamybą ir apsaugo nuo infekcijų.

Lubrikantai padeda tik tuo momentu, be to, dažnai sukelia alerginę reakciją. O barjerinės kontraceptinės priemonės (makšties ovulės, žvakutės, kremai) apskritai nedrėkina.


Saugiai ir paprastai


Prieš naudojimą būtų gerai pasikonsultuoti su gydytoju. „Feminella® Hyalosoft" ovulės itin saugios, tad naudojant pagal pateiktas rekomendacijas nusiskundimų dėl šalutinio poveikio nesulaukta. Šios ovulės veikia tik vietiškai, į motinos pieną jokių sudėtinių medžiagų nepatenka, todėl jas gali naudoti ir žindyvės.

Iškart po gimdymo - pirmąsias 5-6 savaites patartina nieko nevartoti. Po to rekomenduojamos 1-2 „Feminella® Hyalosoft" ovulės per savaitę: kol neatsinaujins mėnesinės arba kol išnyks sausos makšties simptomai.

Feminella® Hyalosoft makšties sausumui gydyti

Ovulių galima įsigyti vaistinėse.

Daugiau informacijos www.feminella.lt

Užsakymo nr.: PT_69058476

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis