Nemokamas festivalis vaikams primena: knygų skaitymas yra džiaugsmas ir malonumas, o ne prievolė

Nemokamo skaitymo festivalio vaikams organizatoriai įsitkinę – skaitymas visų pirma yra džiaugsmas.

Baigiantis mokslo metams vaikai į namus parsineša per vasarą privalomų perskaityti knygų sąrašą. Ir visas atostogas pluša bandydami jį įveikti. Literatūrinio festivalio visai šeimai „Nuotykiai tęsiasi!“ organizatoriai pastebi, kad taip gali išsivystyti knygos atmetimo reakcija. Todėl suaugusieji ir jų vaikai kviečiami apsilankyti literatūros, menų ir vasaros pramogų šventėje, kurioje skaitymas ir knyga yra smagaus laiko praleidimo įkvėpėjai.

Vienas iš organizatorių, literatūros pažinimo programos „Vaikų žemė“ vadovas Justinas Vancevičius pasakojo, kad jam tenka daug bendrauti su moksleiviais ir nelinksmai skamba, kai dvylikamečiai, paklausti, su kuo jiems asocijuojasi literatūra, atsako, kad su namų darbais, egzaminais ir privalomos literatūros sąrašais.

„Kai kalbama apie skaitymo skatinimą, dažniausiai akcentuojamos skaitymo naudos mokinių pažangumui. Vaikams tai gali skambėti kaip dar viena prievolė. Svarbiausia ir vaikams, ir tėvams atminti, kad skaitymas visų pirma yra malonumas ir džiaugsmas. Skaitymas yra pramoga, puikus laisvalaikio praleidimo būdas. Jis suartina šeimas, padeda rasti bendraminčių.“, – įsitikinęs J. Vancevičius.

Svarbiausia ir vaikams, ir tėvams atminti, kad skaitymas visų pirma yra malonumas ir džiaugsmas. Skaitymas yra pramoga, puikus laisvalaikio praleidimo būdas. Jis suartina šeimas, padeda rasti bendraminčių.Justinas Vancevičius
Siekdama, kad šiuolaikinėms šeimoms skaitymas ir knygos asocijuotųsi su smagiu ir prasmingu laisvalaikio praleidimu, „Vaikų žemė“ organizuoja literatūros festivalį vaikams ir paaugliams po atviru dangumi „Nuotykiai tęsiasi!“. Nemokamas renginys vyks birželio 9 d. Anykščiuose esančiame Dainuvos slėnyje. Nuostabiame gamtos kampelyje vyksiantis festivalis taps puikia vasaros atostogų pradžia. Organizatorių teigimu, festivalį kurs visi jo dalyviai – tai bus tarsi didžiulė iškyla, kurios veiklos suksis apie literatūrą.

„Sakoma, kad gera pradžia – pusė darbo, tad jeigu vasaros pradžioje vaikai patirs, kad skaitymas yra smagus užsiėmimas, galbūt tai paskatins juos visą vasarą mielai rinktis knygas ir kitas literatūrines veiklas“, – sako J. Vancevičius. Festivalio lankytojai bus kviečiami susitikti ir susipažinti su vaikų literatūros kūrėjais, drauge su jais dalyvauti kūrybinėse dirbtuvės, žiūrėti pagal knygas sukurtus spektaklius, cirko trupės pasirodymus, dalyvauti literatūros įkvėptose sporto rungtyse, kurti instaliacijas iš jau nebeskaitomų knygų, skaityti po atviru dangumi įsikursiančioje skaitykloje, pasinerti į kitų vasaros pramogų sūkurį.

Visa festivalio programa bus skelbiama jau kitą savaitę. Renginys nemokamas.

Dainuvos slėnyje vietos tikrai daug. Todėl renginio organizatoriai kviečia atsivežti laukui skirtas savo mėgstamas vasaros pramogas. Jeigu oras bus apniukęs, renginys kelsis į erdvią Anykščių rajono savivaldybės Liudvikos ir Stanislovo Didžiulių viešąją biblioteką ir aikštę šalia jos.

Festivalį organizuojanti literatūros pažinimo programa „Vaikų žemė“ apdovanota 2017 metų skaitymo skatinimo apdovanojimu už magiškų istorijų ir literatūros festivalio „Vaikų Kalėdų sala“ organizavimą Vilniaus mokytojų namuose.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis