Daugiau nei 700 moterų mamos dieną šventė konferencijoje „Sveika ir laiminga mama"

Gegužės 6 d., Lietuvoje minint šventinį motinos dienos sekmadienį, Vilniuje vyko pirmą kartą organizuota tarptautinė konferencija „Sveika ir laiminga mama", skirta visoms moterims bei poroms.

Konferencijoje „Sveika ir laiminga mama" žinių gyvai sėmėsi daugiau nei 700 žmonių. Taip pat, buvo daugybė žiūrovų iš JAV, Australijos, Prancūzijos, Vokietijos, Danijos, Estijos ir Lietuvos, stebėjusių tiesioginę renginio transliaciją internetu!

Visus susirinkusius dalyvius renginio vietoje džiugiai pasitiko puikiai nusiteikusių organizatorių komanda, vaikų laukė specialiai jiems parengta žaidimų ir edukacinių pramogų erdvė.

Konferencijos organizatorė Inga Jablonskė džiaugiasi, kad Lietuvoje pirmą kartą įvyko tokio pobūdžio renginys: „Be galo džiaugiamės, kad sąmoningos motinystės žinia yra tokia aktuali daugybei moterų iš visos Lietuvos! Tikiu, kad kiekviena jų iš šios konferencijos išsineš priminimą, jog kiekvieno žmogaus gyvenimas yra kaip kūrybos aktas – ne atsitiktinių aplinkybių kratinys, o su dėmesiu ir meile kuriama asmeninė tikrovė, pilna džiaugsmo ir atradimų. Kiekvieno kelias į pokyčius ir darnų gyvenimą gali prasidėti jau dabar!".

Kaip ir dera tikrai šventei, konferencijos organizatorė, verslininkė ir veikli mama Inga Jablonskė bei konferencijos vedėja žurnalistė Živilė Vaškytė-Lubienė atidarė renginį sveikinimo žodžiu. Po to sekė akimirkų iš balandžio mėnesį vykusios 100 nėščiųjų fotosesijos pristatymas bei trumpametražio filmo „Ateitis sveikina Lietuvą" premjera.

Pirmasis konferencijos pranešėjas, norvegų mokslininkas Thomas Aksnes, savo pranešimo metu pasidalino žiniomis ir tyrimais vaiko bei mamos sveikatos, genetikos, teisingos mitybos srityse. Thomas – gerai pasaulyje žinomas naujosios medicinos specialistas, įkūręs daugiau nei 200 gydymo centrų tinklą „Health Optimizing", sveikatos klausimais konsultuojantis pasaulinio garso įžimybes. Konferencijos dalyvės sužinojo, kad didžioji dalis moterų, susiduriančių su nevaisingumo problemomis, iš tiesų gali sėkmingai pastoti grąžindamos kūną į harmoningą būseną.

Antroji pranešėja, misijos „Sveika ir laiminga mama" iniciatorė, emocinio intelekto lavinimo instruktorė Andrė AMIYA Pabarčiūtė, dalinosi genealia vizija, kaip kuriamas darnus gyvenimas, atsižvelgiant į prigimtines kiekvienos moters duotybes, talentus, norus ir pomėgius. Andrė yra asmeninio tobulėjimo mokymų centro „Soul ACTION" ir „Moters magijos mokyklos" įkūrėja, sukaupusi daugiau nei 14 metų patirtį konsultuojant šimtus moterų asmeninio augimo ir visavertės savirealizacijos klausimais.

Trečioji konferencijos pranešėja – ypatinga viešnia iš Vokietijos: tai darnaus ir sėkmingo gimdymo specialistė, knygų autorė ir pedagogė Cornelia Enning, turinti 40 metų patirtį priimant gimdymus ir dirbant su gimdyvėmis. Pasak pranešėjos, kiekviena moteris turi galimybę pagimdyti ramiai ir be skausmo, jei tik vadovaujasi savo prigimtiniais instinktais ir sugrįžta į visiškai natūralią būseną sau ir savo kūnui. Cornelia Enning pasakojo, kaip nuo pat pirmųjų gimimo sekundžių sukuriamas gilus mamos ir vaiko ryšys, kaip mama ir kūdikis gali bendradarbiauti gimdymo metu, padėdami vienas kitam lengvai pereiti gimdymo procesą.

Santykių psichologijos tema pranešimą parengė ketvirtasis konferencijos pranešėjas, psichoterapeutas, santykių psichologas Andrius Kaluginas. Pranešimo „Seksas, romantika ir motinystė. Tu gali tai suderinti!" metu jis pateikė daug naudingos praktinės informacijos, kaip šeimoje darniai bendrauti, nuolat palaikyti artimą ryšį, tarpusavo supratimą, poros aistrą vienas kitam. Pasak Andriaus, puikus poros seksualinis gyvenimas atsiranda tik tuomet, kai abu partneriai puoselėja meilę ir bendrystę bei nuolat sąmoningai palaiko norą intymumui.

Paskutinis konferencijos video pranešimas Lietuvai buvo skirtas tiesiai iš Čikagos. Lietuvių kilmės pranešėja, penkių vaikų mama Foreli Blinstrubaitė-Kramarik – tikras meilės žmogui, jo prigimčiai ir talentams pavyzdys. Visi penki Foreli vaikai pasižymi ypač puikiai išreikštais talentais įvairiose meno ar mokslo srityse, o pati Foreli pasidalino naudingomis įžvalgomis ir patarimais, ką reikėtų daryti ir ko tikrai vengti, norint padėti vaikui visapusiškai atsiskleisti nuo pat mažumės. Pavyzdžiui tuo, jog netgi mūsų mintys apie vaiką tiesiogiai veikia jo ateitį!

Konferencijos metu vyko ir gyvoji diskusija „Kas stiprina, o kas griauna šeimą. Kaip išvengti krizių?", kurios metu buvo aptariamos kiekvienai moteriai ar vyrui aktualios temos. Diskusijoje dalyvavo konferencijos vedėja, žurnalistė Živilė Vaškytė-Lubienė, kunigas Algirdas Toliatas, gydytojas akušeris-ginekologas Romualdas Šemeta, aktorė ir mama Miglė Polikevičiūtė, edukologė Renata Lazdin.

Renginys buvo baigtas netikėta staigmena – duetu atliktu muzikiniu pasirodymu! Konferencijos pranešėjai Andrė AMIYA Pabarčiūtė ir Thomas Aksnes, pritariant akustinei gitarai, kartu atliko autorinę dainą anglų kalba, kuri dar kartą nuosekliai priminė žiūrovams, apie ką buvo kalbama visos konferencijos metu – visus svarbius žingsnelius, reikalingus moteriai, norinčiai būti sveika ir laiminga mama.

Parengė Miglė Kačinskaitė

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis