Nufilmavo retą procedūrą, kaip gydytojas rankomis apsuka vaikelį gimdoje

Kai vaikas mamos gimdoje yra įsitaisęs sėdmenine pirmeiga, gydytojai pirmiausia svarsto cezario pjūvio operacijos galimybę.

Žinoma, kol iki gimdymo dar yra laiko, kūdikis mamos įsčiose gali apsiversti ir gimdymui pasiruošti pats. Tačiau ne visada taip pavyksta.

Kai kurie gydytojai praktikuoja kūdikio pasukimo įsčiose procedūrą. Tačiau ji ne visada būna sėkminga.

Teksase (JAV) gyvenantys Vanessa ir Nick Fisher būtent ir išbandė tokį būdą, kai gydytojas rankomis pasuka mažylį. Jie nufilmavo visą procedūrą ir patalpino savo feisbuko paskyroje. Vanessa prieraše rašo, jog kreiptis į konkretų gydytoją jai patarė nėštumą prižiūrinti akušerė. Pasiūlė palaukti iki 37 nėštumo savaitės ir jei mažylis iki to laiko neapsivers pats, apsilankyti pas specialistą, kuris atlieka šią procedūrą. Vanessa taip ir padarė, jos argumentas - noras gimdyti pačiai.

Vaizdo įrašas ėmė labai greitai plisti po socialinius tinklus ir šiandien jį jau peržiūrėjo beveik 4 milijonai internautų.

Tam, kad vaisiaus padėties pakeitimas gimdoje pavyktų, pasak Vanessos, labai svarbu moteriai visiškai atsipalaiduoti, kad jos raumenys būtų neįtempti. Be to, tai gana skausminga procedūra. Jai buvo suleista tam tikrų atpalaiduojančių ir skausmą mažinančių medikamentų, todėl vaizdo įraše matome nėščiąją gulint ligoninės lovoje.

Gydytojas po procedūros atlieka moteriai ultragarso tyrimą ir iškelia nykštį į viršų - ji pavyko. Mažylis dabar yra gimdoje galva žemyn ir pasirengęs gimdymui.

Ši procedūra buvo atlikta gruodžio 17 dieną, o štai naujausias moters įrašas feisbuke liudija, kad sausio 16 dieną gimė sveikas 3,9 kg naujagimis. Sveikinimai tėvams!

Žurnalas TAVO VAIKAS yra ne kartą rašęs apie skirtingas vaisiaus padėtis gimdoje. Jūsų dėmesiui - mūsų archyve esantis TAVO VAIKO žurnalo interviu su gydytoju akušeriu ginekologu Egidijumi Jakiūnu apie tai, kodėl esant sėdmeninei pirmeigai dažnai atliekamas cezario pjūvis. Straipsnį "Kada gimdyti natūraliai yra pavojinga" skaitykite ČIA.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis