Seksas po gimdymo: 7 priežastys, kodėl viskas jau kitaip

Per nėštumą ir gimdymą moters organizme vyksta pokyčiai kurie turi įtakos jos fiziologijai. Būtent todėl skausmingi lytiniai santykiai po gimdymo – neretas reiškinys. Aptarkime 7 priežastis, kodėl po gimdymo intymus poros gyvenimas gali būti kitoks.

Taigi kokios galimos diskomforto priežastys?


1.Nesugijusios siūlės ir randai gimdoje


Akušeriai sako, kad 80 proc. gimdymų metu moterims būna plyšimų. Pogimdyminiu laikotarpiu moteriai valosi gimda, kraujuojama, būtent todėl atnaujinti lytiniai santykiai leidžiami tik maždaug po pusantro mėnesio ir prieš tai apsilankius pas ginekologą. Jei moteriai darytas cezario pjūvis, lytiniai santykiai rekomenduojami dar vėliau - mažiausiai du mėnesius po gimdymo. Pas gydytoją apsilankyti būtina ir dėl to, kad šis pasakytų, kaip gyja pooperacinės siūlės.


2. Sausumas


Po gimdymo moters organizmas visas jėgas skiria mažylio auginimui, todėl nieko keisto, jei mintys apie artumą iš pradžių nėra tokios svarbios. Pamažu moteris apsipras su nauja padėtimi, sustiprės jos fizinis kūnas. Atnaujinant lytinius santykius svarbu žinoti, kad vienas iš galimų pasikeitimų - makšties sausumas. Nesistebėkite, jei įžanginės glamonės prieš seksą nesuteiks buvusio malonumo ir mažiau jaudins. Įsigykite lubrikantų, kurie padės išspręsti problemą. Jei moteris maitina krūtimi, geriau naudoti vandens pagrindu pagamintus lubrikantus.


3. Sumažėjęs libido


Moteris tiesiog nenori sekso. Tai net ne psichologinė problema. Taip yra dėl oksitocino, kuris gaminasi žindant kūdikį. Šiuo atveju vyras turėtų elgtis ryžtingai ir švelniai – surengti romantišką vakarienę, padaryti atpalaiduojantį masažą, sukurti kitokią atmosferą, ir moteriai tikrai atsiras intymių santykių noras. Fiziologines problemas nesunku pašalinti, reikia tik trupučio pastangų. Baimė, nuovargis, nepasitenkinimas – visos priežastys galvoje. Dar galimas psichologinis diskomfortas, šiuo atveju būna kelios sekso nenoro priežastys.


4. Nepasitenkinimas savo kūnu


Niekam ne paslaptis, kad nėštumo metu priaugtas svoris ne visoms moterims po gimdymo dingsta. Yra net posakis, kad 9 mėnesius nėštumo metu svoris auga, todėl panašiai tiek reikia, kad jis nukristų. Tačiau tai ne aksioma - kiekviena moteris svorio priauga skirtingai, nevienodai jo ir atsikrato. Jeigu po gimdymo moteriai liko atsikišęs pilvukas ir dešimtys kilogramų, vien mintis, kad reikės nusirengti prieš vyrą, jai gali sukelti diskomfortą. Šiuo etapu vyras turi negailėti žmonai komplimentų, neduoti jokio pagrindo galvoti, kad ji nepatraukli.


5. Baimė sekso metu jausti skausmą


Šis barjeras išnyks po kelių sėkmingų lytinių sueičių.


6. Lėtinis nuovargis


Jei moteris nejaučia vyro pagalbos prižiūrint kūdikį, ji fiziškai ir morališkai išsenka. Nieko stebėtino, kad didžiausias jaunos mamos noras tokiu atveju – gerai išsimiegoti. Sprendžiant šią problemą, labai svarbu vyro ir kitų artimųjų įsitraukimas prižiūrint kūdikį. Nebijokite siūlyti pagalbos. Geriausia dovana jaunai mamai - dėmesys ir reali pagalba.


7. Trūksta laiko bendravimui su vyru


Jeigu šeimoje gimsta pirmas vaikas – viskas yra nauja. Kaip jis auga, kaip valgo, kaip miega - visa tai tėvams kelia daug klausimų. Nejučia visas gyvenimas ima suktis tik apie mažylį. Kol kūdikis mažas, priežiūros jam reikia išties daug. Tačiau nepamirškite nors kartais skirti dėmesio vienas kito reikalams, pokalbiams tik apie jus abu. Seksas – neatsiejama tvirtos poros santykių dalis. Lytinio gyvenimo problemos sprendžiamos gana greitai, svarbiausia – neužsidaryti savyje ir pasitikėti partneriu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis