6 su gimdymais susiję pasaulio rekordai, kurie užgniaužia kvapą

Motinystės rekordų yra įvairių, o šiame straipsnyje pateikiame pačius žinomiausius. Jų tikrumą įrodo įrašai pasaulio Gineso rekordų knygoje.

Sunkiausias visų laikų naujagimis


Gineso rekordų knygoje yra įrašas, jog sunkiausias visų laikų pasaulio naujagimis svėrė 10,2 kg. Berniukas gimė 1955 metais Italijoje.

Paprastai naujagimiai sveria 3 - 4 kilogramus. Jei prognozuojama, kad gimdamas vaikas svers daugiau, negu įprastai, dažnai tokiu atveju yra rekomenduojama planinė cezario pjūvio operacija.

Tačiau būna ir išimčių, pastaruoju metu pasitaiko pranešimų apie moteris, pagimdžiusias 6 kg ir daugiau sveriančius naujagimius. Kai kurios iš jų naujagimius mamos pagimdė natūraliu būdu, operacijos neprireikė.

Mažiausiai sveriantis visų laikų naujagimis

Žmogus, kuris telpa delne. Taip buvo galima pasakyti apie 2004 metais Čikagoje gimusią Rumaisą Rahman. Ji svėrė 244 gramus ir buvo 25 centimetrų ūgio. Ši mažylė įrašyta į rekordų knygą, kaip mažiausiai svėrusi, tačiau išgyvenusi, naujagimė. Jos sesutė dvynė gimdama svėrė apie 600 gramų. Po septynerių metų buvo pateikta naujų faktų apie mergaites. Pasirodo, kad šiandien abi auga sveikos, jų raida buvo normali, ir sesutės lanko mokyklą. Rumaisa gimė, kai mamai buvo 25 nėštumo savaitės ir šešios dienos. Ji yra mažiausiai svėrusi, bet ne anksčiausiai gimusi mažylė.

Anksčiausiai gimęs vaikutis

Mamos pilve ši mergaitė praleido tik pusę jai skirto laiko. Į pasaulį skubanti mergaitė, vardu Frieda, gimė 21 nėštumo savaitės ir penkių dienų Fuldos mieste Vokietijoje. Išgyvenusi mažylė šį pasaulio rekordą dalijasi su berniuku iš Kanados, kuris irgi gimė tokio pat gestacinio amžiaus, ir išgyveno. Beje, taip anksti pasaulį išvydusi Frieda svėrė 460 gramų.

Vyriausia pagimdžiusi moteris

2008 metais septyniasdešimtmetė indė Rajo Devi pagimdė dukrytę, vardu Naveen. Gimdyvės vyrui tuo metu buvo 72 metai. Vaikas buvo pradėtas pagalbinio apvaisinimo būdu. Kaip buvo pranešama, pora ilgus metus kentėjo dėl nevaisingumo, kuris Indijoje nėra toleruojamas.

Pagyvenę tėvai sakė suprantą, kad nesulauks dukters vestuvių, tačiau tikėjosi, kad po jų mirties mergaitė užaugs globojama artimųjų. 2013 metų vasarą interviu „Daily mail" mama rekordininkė pasakojo, kad jos dukrytė auga sveika, o ji pati jaučiasi turinti daugiau jėgų ir tikisi dar ilgai gyventi. Rajo nėra vienintelė žmona savo vyrui, pastarasis dar yra vedęs jaunesnę moterį.

Daugiausiai vaikų vieno gimdymo metu

Rekordas priklauso moteriai, kuri pagimdė aštuonetuką. 1998 metais Teksase (JAV) gimė pirmasis aštuonetukas, kuris išgyveno. Rekordą pakartojo Nadya Suleman 2009 metais, taip pat pagimdžiusi aštuonis vaikučius vieno gimdymo metu.

Moteris buvo apvaisinta donoro sperma pagalbinio apvaisinimo pagalba. Šis gimdymas buvo daug aptarinėjamas, mat aštuonetuko motina jau turėjo šešis vaikus, kurių susilaukė taip pat po pagalbinio apvaisinimo. Be to, ji neturėjo vyro bei nuolatinių pajamų. Po skandalingų gimdymų apie Nadya Suleman nuolat buvo kalbama žiniasklaidoje.

Buvo pranešama apie jos gydymąsi nuo priklausomybių, bankrotą ir kitus skandalus, į kuriuos ji įsipainiodavo. Tačiau paskutiniuoju metu aštuonetuko mama tvirtino išsikapsčiusi iš juodojo periodo ir pradėjusi naują gyvenimą.

Gimtadienis, kurio... nėra

Viena amerikietė į rekordų knygą pateko dėl to, kad pagimdė vaikus, kurie neturi gimtadienių! Iš viso šeimoje auga penki vaikai, trys iš kurių yra gimę vasario 29 -ąją. Jauniausiasis vaikas, kuriam nusišypsojo tokia „laimė", gimė 2012 -aisiais. Gineso rekordų knygoje yra įrašytos ir ištisos giminės, kuriose gimti vasario 29 yra tarsi tradicija: tą dieną gimė senelis, mama ir vaikaitis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis