Pinigus šeimai siūlo mokėti už kiekvieną vaiką

Nuo 2018 metų mėnesinę išmoką vaikui gaus visi vaikai, nevertinant šeimos pajamų.

„Šeimos ir vaikai – yra vienas didžiausių mūsų socialinės politikos prioritetų. Ieškome galimybių padėti visoms šalies šeimoms, auginančioms vaikus, todėl nuo 2018 metų didinsime gaunančių vaiko pinigus aprėptį, taip pat išaugs ir sumos. Didžioji dauguma Europos Sąjungos šalių, taip pat ir mūsų kaimynai latviai, estai išmoką vaikui skiria nevertinant šeimos pajamų, todėl ir mes, neatsižvelgiant į vaikų amžių, skirsime kas mėnesį po 30 eurų už pirmą ir antrą vaiką, o už trečią ir daugiau vaikų – po 75 eurus. Skaičiuojame, kad gaunančių išmoką vaikų padaugės nuo 130 000 iki 547 500", - aiškina socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

Prognozuojama, kad ryškiausias pajamų pokytis bus mažiausiai uždirbančiųjų šeimose.

„Pavyzdžiui, šeima, kuri augina 1 vaiką, gaus 30 eurų per mėnesį, du vaikus auginanti šeima sulauks 60 eurų, 3 vaikus – 135 eurus, 4 vaikus – 210 eurų, tai yra nuo trečio vaiko didinsime išmokas po 75 eurus už kiekvieną paskesnį vaiką", – teigia ministras.

Šiuo metu išmoka diferencijuojama taip: nuo vaiko gimimo iki 2 metų skiriama – 28,5, nuo 2 iki 18 metų – 15,2 euro. Šeimoms, kurios augina 1-2 vaikus, išmoka vaikui skiriama, jeigu šeimos pajamos vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės negu 153 eurai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis