Gydytojai sunerimę – kūdikio svoris didėja rekordiniu greičiu

Aštuonių mėnesių kūdikio svoris yra toks, kiek sveria 4 ar 5 metų sulaukę vaikai. Tačiau medikai kol kas bejėgiai padėti mažylei – nutukimo priežastis neaiški.

Ar jau turite TAVO VAIKO programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir skaitykite mus dar patogiau: „iPhone“, „Android“.

Mergaitė, kurios vardas Chatat, šiuo metu yra aštuonių mėnesių. Jos svoris viršija 17 kilogramų, ir mažylės tėvai Suraj (23) bei Reenu (21) yra sunerimę dėl jos sveikatos.

Indijoje gyvenanti šeima šiomis dienomis sulaukė ir tarptautinės žiniasklaidos dėmesio. Paklausti, kodėl iki šiol nebuvo kruopščiai ištirta mažylės sveikata, jauni tėvai atsakė, jog jie neturėjo pakankamai pinigų savo mergaitės sveikatos tyrimams. O vietos gydytojai didžiulio mergaitės nutukimo priežasties kol kas nerado.

Chatat Kumar šiandien sveria beveik 18 kilogramų, ir tai yra neįsivaizduojamas skaičius 8 mėnesių kūdikiui.

AFP / Scanpix

Mergaitė gimė sveika ir įprasto svorio. Maždaug nuo ketvirto mėnesio prasidėjo neįprastai didelis svorio augimas. Mažylės tėtis Suraj Kumar sako, kad svoris ėmė augti spontaniškai, nepaisant to, kaip jie maitindavo mergaitę. Vis dažniau šeima sulaukia aplinkinių patyčių dėl mergaitės svorio, tačiau niekuo padėti patys jai negali. Mergaitės motina Reenu sako, kad Chatat yra nuolat alkana, o jei maisto negauna, ima verkti. Nieko keisto - aštuonių mėnesių kūdikis kalbėti nemoka, todėl vienintelė mažylės "kalba" šiandien yra verksmas.

Pasak motinos, mažylės dienos maisto norma yra tokio dydžio, kiek paprastai suvalgytų dešimties metų vaikas. Tai pirmasis šeimos vaikas, bet ne pirmasis moters gimdymas. Pirmojo kūdikio Reenu neteko ankstesniojo gimdymo metu.

AFP / Scanpix

Mamai ir tėčiui jau sunku pakelti dar nevaikščiojančią mažylę. Tačiau tai niekai palyginus su galimomis vaiko sveikatos problemomis. Paskutiniuoju metu mergaitei atsirado kvėpavimo problemų, ypač miego metu. Šeimos gydytojas Vasudev Sharma prisipažįsta, kad su tokiu atveju susiduria pirmą kartą. Jis rekomendavo tėvams kreiptis į aukštesnio lygio ligoninę, kad ten būtų atlikti išsamūs sveikatos tyrimai. Jis patarė nedelsti, nes šiuo atveju svarbu kuo anksčiau išsiaiškinti galimas tokio nutukimo priežastis ir pradėti gydymą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis