Pamenate šį mirti paliktą vaiką? Šiandien jis atrodo visai kitaip

Nigerijoje badaujantį berniuką išgelbėjusi savanorė iš Danijos prieš metus publikavo jaudinančią išsekusio berniuko, geriančio vandenį, nuotrauką. Praėjus metams, moteris parodė, kaip šiandien atrodo mažylis.

Tai nuotrauka, kurios neįmanoma pamiršti - fotografas įamžino nesuvaidintą ir iki širdies gelmių jaudinantį momentą, kai savanorė Anja Ringgren Lovén duoda atsigerti badaujančiam dvimečiui iš Nigerijos.

Kaip paaiškėjo vėliau, mažą berniuką šeima buvo išmetusi iš namų, nes įtarė jį raganaujant.

Berniukas, kai jį sutiko savanoriai, buvo toks apleistas ir išsekęs, kad sunku apsakyti žodžiais.

Facebook

2016 metų sausio mėnesį, kuomet ir buvo padaryta ši daugelį žmonių įvairiuose pasaulio kampeliuose sujaudinusi nuotrauka, savanorė Anja Ringgren Lovén nuvežė vaiką į ligoninę. Čia jam buvo duotas Hope (išvertus iš anglų k. – Viltis) vardas, mažyliui skirtas specialus maitinimas ir gydymas.

Berniukas buvo nusilpęs, išsekęs, tačiau po kurio laiko ligoninėje atsigavo. Pradėjo stiprėti fiziškai, netgi ėmė šypsotis.

Facebook

Žiniasklaidos atstovai nuolat domėjosi, kaip sekasi iš mirties nasrų ištrauktam mažyliui. Štai čia jo nuotrauka praėjus trims mėnesiams po jo suradimo gatvėje, mažylis jau priaugęs taip trūkstamo svorio.

Šiandien, praėjus metams nuo dienos, kai sutiko Hope, danė savanorė pasidalino naujausia nuotrauka, kaip šiandien atrodo mažasis Hope.

Anja Ringgren Lovén savo feisbuko paskyroje patalpino ir daugiau Hope nuotraukų bei vaizdo įrašų. Akivaizdu, kad šiandien mažyliui sekasi daug geriau, negu prieš metus. Jis paaugo, yra normalaus svorio, žaidžia su vaikais ir ruošiasi eiti į pirmąją savo gyvenime mokyklą.

„Kaip jūs matote, Hope šiandien mėgaujasi gyvenimu su savo 35 broliais ir seserimis, kurie juo rūpinasi, su juo žaidžia ir užtikrina, kad jis augtų saugus ir supamas meilės", - rašo po viena nuotrauka savanorė. Mažuoju
Hope bei kitais panašaus likimo vaikais rūpinasi A. Ringgren Loven organizacija „Din Noed Hjaelp“, kuri padeda gelbėti vienišus, paliktus ir apleistus vaikus Nigerijoje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis