Tėvai kviečiami į „Laimingos šeimos akademiją“

Pirmą kartą organizuojama konferencija „Laimingos šeimos akademija" vyks Vilniuje lapkričio 25 dieną „Litexpo“ vyksiančioje parodoje „Vaikų šalis".

Kaip sako viena iš konferencijos organizatorių, asociacijos „Neišnešiotukas" vadovė Asta Radzevičienė, ankstukų tėvams, pirmą kartą patyrusiems pernelyg ankstyvą kūdikio gimimą, atrodo, kad patirtos baimės, nerimas yra vieninteliai ir nepakartojami, o rūpesčiai – neišmatuojami. Tačiau kasmet gimsta apie 2000 neišnešiotų naujagimių! Todėl kiekvienam iš jų svarbu suteikti viltį, gerą žodį, palaikymą, padrąsinimą, pamokymą, išgirsti išgyvenusiųjų lūpomis tartas sėkmės istorijas.

Asta Radzevičienė primena, kad parodos metu „Ankstukų" stende bus laukiamos mažos megztos kojinytės, kurias asociacija perduos patiems mažiausiems.

Lapkričio 25 dienos konferencijos „Laimingos šeimos akadamija" programa:

11:00-11:45 Kaip auginti, mylėti, suprasti, priimti ankstuką?

Savo vaiką reikia mylėti tokį, koks jis yra. Reikia džiaugtis ir priimti vaikelį su savo iššūkiais, savo tempu, savo gyvenimo ritmu. Nereikia skaityti senų knygų, matuoti ir sverti pagal įprastas naujagimių lenteles arba vaikytis mito, kad kūdikio ilgai ant rankų nešioti negalima. Nešiokite ankstuką tiek, kiek jam reikės, myluokite ir glauskite, nes meilė gydo.

Diskusijoje dalyvaus šeimos gyd. Rūta Maciulevičienė, asociacijos atstovė, ankstukės mama Jolanta Grigorjevienė ir žurnalistė, laidų vedėja, ankstukų ambasadorė Daiva Tamošiūnaitė.

12:00 – 12:45 Mitybos įtaka alergijoms ankstyvajame vaiko amžiuje

Maistas turi atitikti visus greitai augančio vaiko organizmo energinius ir mitybinius poreikius. Greičiausiai augantis kūdikių ir vaikų iki trejų metų organas yra smegenys. Tam, kad jis vystytųsi visapusiškai, reikia, kad jo mityboje būtų pakankamai reikalingų jo augimui medžiagų. Kokios jos? Visas rekomendacijas išgirsite pranešimo metu.

Pranešimą skaito Vaikų neurologė, šeimos gydytoja dr. Rūta Maciulevičienė.

13:00 – 13:45 Mitybos ypatumai nėštumo ir žindymo metu. Kiek ir ką valgyti?

Kiekviena mama nori, kad jos vaikelis besilaukiant ar žindant gautų visų jam reikalingų maisto medžiagų. Tačiau ne visą maistą kūdikiai toleruoja. Ką gerti ar valgyti, kad pasigamintų reikiamas kiekis pieno, kokio maisto reikėtų vengti ir atsisakyti? Kaip saugiai ir sveikai lieknėti po gimdymo? Visi naudingi patarimai – pranešimo metu.

Pranešimą skaito dietologė med. m. dr. Rūta Petereit.

14:00 – 15:30 Saugus uostas: emocinio ryšio svarba ankstyvoje vaikystėje

Kai tėvus su vaikais sieja tvirti, šilti jausmai, vaikai vystosi sveikiau, išmoksta pasitikėti tėvais ir žino, kad tėvai aprūpins juos viskuo, ko reikia išgyvenimui, suteiks meilę, priėmimą, tinkamą auklėjimą ir saugumą. Pastovus teigiamas santykis su suaugusiu žmogumi yra susijęs su geresniais mokymosi pasiekimais, sveikesniu elgesiu, draugišku bendravimu su bendraamžiais bei geresniu sugebėjimu įveikti stresą vėliau gyvenime.

Pranešimą skaito Paramos vaikams centro vadovė, psichologė, psichoterapeutė Aušra Kurienė.

15:45 – 16:45 Asmenybė, kuri auga manyje

Tikriausiai visos būsimosios mamos, vos išgirdusios vaikelio širdies plakimą ar pradėjusios jausti judesius, ima spėlioti vaiko asmenybės bruožus: ramus aktyvus, vegetaras, futbolininkas.... Pranešimo metu sužinosite naujų ir galbūt net stulbinamai neįtikėtinų faktų apie vaisiaus vystymąsi gimdoje ir paaiškės, kad mamų nuojautose yra tiesos! Išsklaidysime mitą, kad vaisius – lyg pasyvus keleivis, laukiantis kelionės tikslo – gimdymo. Jis kaip tik - aktyvus dalyvis, individualiai reaguojantis į aplinką ir gerinantis savo kelionės/gyvenimo sąlygas.

Pranešimą skaito akušerė Agnė Škudienė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis