Moteris paviešino savo persileidimo nuotrauką dėl vieno kilnaus tikslo

Nors daugelis moterų linkusios neatvirauti apie patirtus persileidimus, viena žinoma amerikietė nusprendė savo pavyzdžiu parodyti tokioje pačioje situacijoje atsidūrusioms moterims, kad jos nėra vienos tokios.

Birželio mėnesį persileidimą patyrusi serialo „Vedęs iš pirmo žvilgsnio" („Married at Firts Sight") žvaigždė Jamie Otis, minint Nėštumo ir naujagimio netekimo mėnesį, atvirai papasakojo apie savo netektį. Jamie ir jos sutuoktinis Dougas Hehneris vyriškos lyties vaisiaus neteko penktą nėštumo mėnesį ir dabar aktorė nusprendė pasidalinti savo istorija socialiniame tinkle „Instagram".

October is pregnancy and infant loss awareness month. I can't sleep well tonight so I blogged about my sweet boy, Johnathan Edward. I realize there is a great stigma associated with sharing photos of your baby who was born too early and has already gone to heaven so I want to say sorry if this offends you. However, if there's one thing my husband has taught me it's this: "Don't live life trying NOT to offend anyone and trying to please everyone." I hope by me sharing my sweet boy, Johnny (as Doug and I call him), you'll realize that he's a harmless, helpless baby who deserves to be remembered, not hidden away because his image may offend someone. And if you've lost your baby early, please know that you're not alone. Unfortunately, 1 in 4 women are affected by this. Yet, no one talks about it. I hope this can change. I'll be the first in my circle. You be the first in yours. My prayers go out to everyone who has lost their sweet baby too early.❤️ Link to my blog & Johnny's photo in my bio. #miscarriageawareness #miscarriage #miscarriagesupport #mafs #marriedatfirstsight

A photo posted by Jamie Otis (@jamienotis) on Oct 17, 2016 at 6:54pm PDT

„Spalis yra Nėštumo ir naujagimio netekimo mėnuo. Šiąnakt negaliu gerai miegoti, tad parašiau apie savo mielą berniuką Johnathaną Edwardą. Aš suprantu, kad egzistuoja didžiulė stigma, susijusi su kūdikio, kuris buvo gimė per anksti ir jau nukeliavo į dangų, nuotraukų dalijimusi, tad noriu atsiprašyti, jeigu jus tai įžeidžia, – rašo amerikietė po nespalvota nuotrauka. – Vis dėlto, jeigu ir yra nors vienas dalykas, ko išmokė mane mano vyras, tai: „Negyvenk gyvenimo mėgindama neįžeisti nieko ir visiems įtikti".

Nors daugelis moterų linkusios apie tai neatvirauti, būdama viešu žmogumi Jamie nusprendė savo pavyzdžiu parodyti tokioje pačioje situacijoje atsidūrusioms moterims, kad jos nėra vienos tokios.

Ji tęsia: „Tikiuosi, kad dalinantis savo mielu berniuku Johnny (kaip Dougas ir aš jį vadiname), jūs suvoksite, kad jis yra nekaltas, bejėgis kūdikis, kuris yra vertas prisiminimo, o ne paslėpimo, nes jo atvaizdas gali kažką įžeisti. Deja, viena iš keturių moterų tai išgyvena. Tačiau niekas apie tai nekalba. Viliuosi, kad tai gali pasikeiti. Būsiu pirmoji savo aplinkoje. Jūs būsite pirmieji savojoje. Mano maldos skirtos visiems, kurie per anksti neteko savo mielų kūdikių".

Retai matome kūdikio persileidimo nuotraukas, tačiau Jamie nori keisti šias visuomenės ir etikos normas ir pradeda tai savąja nuotrauka. Pasidalijusi nuotrauka, Jamie atvirai papasakojo, kas ją motyvavo tai padaryti. „Suvokiau, kad yra tiek daug moterų, kurios išgyveno panašią netektį ir jaučiasi tokios izoliuotos. Iki savo įrašo nesuvokiau, kad tiek daug moterų jaučiasi taip pat kaip aš. Dalintis nuotraukomis ir kalbėti apie persileidimą yra tabu".

„Aš tikrai noriu sumažinti šios temos stigmatizavimą, – toliau aiškina Jamie. – Noriu parodyti kitoms persileidimą patyrusioms moterims, kad jos nėra vienos, ir noriu suteikti joms erdvės, kur jos gali pasidalinti savo mielu kūdikėliu, kuris per anksti buvo pašauktas iš šio pasaulio. Viliuosi, kad dalindamasi savo istorija ir savo sūneliu Johnny, padėsiu toms moterims, kurios įveikė panašias aplinkybes ar kurios išgyvena netektį dabar".

Tai darydama aktorė tiki, kad jos sūnus Johnny niekada nebus pamirštas.

Jamie Otis su vyru Dougu Hehneriu.
Vida Press

Jamie Otis su vyru Dougu Hehneriu.
Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis