Vilniuje prasidėjo MAMŲ MUGĖ: pirmieji įspūdžiai (FOTO)

Rugsėjo 22 -25 dienomis Vilniuje VP Gariūnai vyksta 10-oji Mamų mugė.

Du kartus per metus rengiama „Mamų mugė“ yra unikali proga jauniems tėvams apsipirkti patogiai, greitai ir pigiai.

Sezoniniai rūbai, batai, žaislai, kūdikių priežiūros priemonės, knygos ir kiti naudingi daiktai – į Mamų mugę atėję mamos ir tėčiai tikrai neišeina tuščiomis.

Mūsų fotografas Mamų mugėje lankėsi pirmąją dieną, rugsėjo 21. Tądien pirmumo tvarka Mamų mugėje apsiperka savanoriaujančios šeimos, taip pat II ir III trimestro nėščiosios, neįgalius vaikus auginančios šeimos bei daiktus Mamų mugėje parduodančios mamos ir tėčiai. Nuo rugsėjo 22 dienos vyksta atvira prekyba visiems norintiems.

Pirmosios dienos įspūdžiai – Delfi fotografo A. Ufarto akimis:

Šiais metais Mamų mugė vyksta jau dešimtąjį kartą. Jubiliejus pasitinkamas su dar didesne energija ir užsidegimu, – matant nuveiktų darbų prasmę ir tūkstančius Lietuvos šeimų, kurioms reikia šio renginio. Futbolo aikštės dydžio plote vykstanti Mamų mugė pritraukia pirkėjus net iš kaimyninių valstybių, kurių gyventojai kelionę į Lietuvą planuoja pagal mugės datas.

Mamų mugė - tai keturių dienų vaikiškų (iki 14 m.), nėščiųjų ir moteriškų prekių komiso ir labdaros mugė, kurioje už simbolinę kainą galima nusipirkti išaugtus ir nebenaudojamus daiktus. Dalis neparduotų daiktų vis dažniau skiriami labdarai. Mamų mugė vyksta du kartus per metus: pavasarį ir rudenį.

Dešimtyje mugių dalyvavo daugiau nei 5000 šeimų, iš kurių apie 500 tapo savanoriais. Kiekvienoje mugėje dalyvauja apie 1300 – 1800 šeimų, o iš jų savanoriais tampa apie 100. Dalyviai patys tik suruošia, įkainoja ir pristato į Mamų mugę nuo 100 000 iki 150 000 tūkstančių daiktų pardavimui. Vidutinė vieno daikto vertė yra apie 1 eurą.

„Mugėje dalyvauju, nes man nereikia pačiai prekiauti. Pristačiusi prekes, stebiu savo daiktų pardavimo eigą telefono ekrane, o pati einu apsipirkti į mugę, tad labai džiaugiuosi, kad visą prekybos naštą prisiima Mamų mugės organizatoriai", – sako jau keliose mugėse sėkmingai dalyvaujanti trijų sūnų mama Donata Burauskienė.

Mamų mugėje parduodama apie 60 – 70 % visų pristatytų daiktų. Mamų mugės organizatoriai sukūrė ištisą veiklos sistemą, leidžiančią tinkamai paruošti erdvę, būtiną įrangą bei savanorių ir bendraminčių komandą analogų neturinčiam šioje Europos dalyje masiniam renginiui.

AKTYVI BENDRUOMENĖ

Prieš 10 - ąją mugę šeimos ir partneriai, siekiantys palaikyti šią veiklą, susibūrė į savanorišką bendruomenę. Bendruomenės tikslas – sustiprinti ir palaikyti, kartu išgryninti Mamų mugės idėjas ir jos gyvavimą. Mamų mugė tapo neatsiejama tūkstančių šeimų, siekiančių neišlaidauti daiktams ir racionaliai pirkti, gyvenimo dalimi. Džiugu, kad tokių panašiai mąstančių šeimų skaičius vis didėja!

Mamų mugės sumanytoja Jurga Barbora Jauniškienė su Vilniaus pal. kun. Mykolo Sopočkos hospiso įkūrėja ir direktore seserimi Michaela Rak.
DELFI / Andrius Ufartas

PARAMA HOSPISUI

Beveik penktadalis mugės dalyvių parduodami savo daiktus dalį pelno skiria labdaringam tikslui.

Šiais metais mugės dalyviai yra kviečiami aukoti ir paremti pirmo Lietuvoje hospiso vaikams steigimą. Nepagydomai sergantys vaikai daugelyje Europos šalių sulaukia pagalbos ir paramos paliatyvią slaugą stacionaruose ar ligonio namuose teikiančiuose hospisuose. Svarbiausias tikslas yra suteikti nepagydomai sergantiems vaikams galimybę būti namuose ir neprarasti profesionalios medicininės slaugos ir priežiūros. Pirmas Lietuvoje hospisas vaikams kuriamas šalia vienintelių Lietuvoje pal. Mykolo Sopočkos slaugos namų (hospiso) suaugusiems.

Atidesni pirkėjai prekių etiketėse pastebės ženklelį, rodantį, kad dalis šios prekės pelno kaskart keliauja į hospiso fondą. Tad atėjus apsipirkti į mugę, prisidedama prie kilnaus tikslo, siekio padėti nepagydomai sergantiems vaikams ir jų šeimoms.

SVARBIAUSIA INFORMACIJA:

Mamų mugė vyks rugsėjo 22-25 d. Verslo parke Gariūnai (Gariūnų g. 70, Vilnius)

Rugsėjo 22 d. nuo 10 iki 12 d. įėjimas su bilietu, vėliau – nemokamai.

Rugsėjo 23 d. pažymėtoms prekėms taikoma 20 proc. nuolaida.

Rugsėjo 24-25 d. pažymėtoms prekėms taikoma 50 proc. nuolaida.

Daugiau: www.mamumuge.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis