Naują madą išpopuliarino Kate Middleton ir princas George (FOTO)

Numylėtinis Didžiosios Britanijos princas George ne vieną kartą oficialiuose renginiuose pasirodė vilkįs vintažinius rūbelius.

Pademonstravo sukauptus vintažinius drabužėlius, kuriuos į madą sugrąžino K. Middleton

Pastaraisiais kartais viešumoje pasirodęs princas George'as pademonstravo ne vieną žavų vintažu dvelkiantį drabužėlį, tačiau karališkąją tokių rūbelių kolekciją tikrai pranoksta tą, kurią sukaupė Angela Lynne. Britė keturis dešimtmečius ieškojo ir rinko klasikinius vaikų rūbelius, kuriais vilkdama savo atžalas Kembridžo hercogienė neseniai juos vėl sugrąžino į madą, rašo dailymail.co.uk.

Savo namuose Atlbro Norfolko grafystėje Angela sukaupė daugybę rafinuotų suknelių, medvilninių sijonų, jūrininko kostiumų ir krikšto rūbelių. Tuo ji panaši į Kembridžo hercogienę, kuri taip pat žavisi vintažiniais vaikų drabužėliais.

Dauguma Angelos turimų rūbų buvo nešiojami nuo princesės Elizabeth eros 1925 metais iki devintojo dešimtmečio, kai princas Williamas išaugo savo kombinezonus. Kolekcininkė mano, kad šie šeši dešimtmečiai yra „gražiausias vaikų drabužių istorijos periodas".

Moteris nori užtikrinti, kad šie vintažiniai drabužėliai bus išsaugoti ateities kartoms, ir ji labai džiaugiasi, kad Kembridžo hercogienė prisideda prie jų populiarinimo.

„Man patinka šio laikotarpio vaikų drabužiai, gražus siuvinėjimas ir pastelinės spalvos, kurių dabar nerasi, - teigia septintą dešimtį skaičiuojanti moteris, išauginusi šešis vaikus ir turinti keturiolika anūkų. - Visus savo vaikus vilkau tradiciniais drabužiais kol jiems sukako dešimt, turiu daugybę žavių jų nuotraukų. Manau, kad tie šeši dešimtmečiai tarp 1925 ir 1985 metų buvo gražiausias vaikų drabužių laikotarpis ir atspindi paprastesnį laiką, kai vaikai žaidė traukinukais ir lėlėmis".

Vida Press

Angelos pomėgis užgimė kartu su pirmagime dukra, kai vyresnio amžiaus teta pasiūlė jai nusipirkti išskirtinę suknelę. Ji išsirinko gražią suknelę parduotuvėje „Harrods" ir nuo to laiko moteris keturis dešimtmečius kaupė šimtus suknelių, kombinezonų, kostiumėlių ir odinių batelių.

Šio laikotarpio drabužiai išsiskiria prislopintomis spalvomis. Mergaitės vilkėjo iš medvilnės siūtas palaidas paprastas sukneles, mūvėjo baltas kojinaites iki kulkšnių, o kartais ir panašias kelnaites. Berniukai buvo velkami kombinezono tipo kostiumėliais ir avėjo odinius rudos ar raudonos spalvos batus.

Be vintažinių vaikiškų drabužių Angelos kolekcijoje taip pat yra senovinių žaislų: mašinyčių, vežimėlių ir knygų.

Per visus tuos metus savo kolekciją ji ne kartą demonstravo parodose, taip pat jie buvo naudojami filmuojant kostiumines dramas, pavyzdžiui, pastarąjį BBC serialą „The Outcast".

„Širdyje esu tikra mama ir net vaikystėje man patiko žaisti su lėlėmis ir vežimėliais, - prisimena britė. - Dauguma drabužių yra iš kito turgaus galo, pagaminti geriausių Londono parduotuvių ir auklių. Turiu viską, kas susiję su vaikyste, tai labai ypatinga kolekcija. Manau, kad dabar esu viena iš nedaugelio Didžiojoje Britanijoje, galinti atpažinti šių drabužių gamintoją, stilių ir medžiagas. Dar tai galėtų atpažinti senosios auklės ir jų pagalbininkės, tačiau jos baigia išmirti".

Vida Press

Neseniai apie savo kolekciją knygą „Nursery Days" išleidusi Angela turi daug drabužėlių, labai panašių į tuos, kuriuos vilki princas George'as. Ji taip pat tikisi, kad Kembridžo hercogienė princesę Charlotte taip pat vilks vintažinėmis medvilninėmis suknelėmis ir sako turinti daug tokių, kurios galėtų jai patikti. „Tikiuosi, kad pamatysime princesę Charlotte plačia suknele. Manau, kad dabar daugiau žmonių perka vintažinius vaikų drabužius. Regis, kad grįžtama prie natūralių pluoštų ir gražių spalvų", - sako didžiausios vaikiškų vintažinių drabužių kolekcijos savininkė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis