Jautru iki ašarų: vaikas gyveno vos 2 valandas, bet išgelbėjo kitų gyvybes

Jauniausias donoras Didžiojoje Britanijoje – vos dvi valandas po gimdymo išgyvenęs naujagimis. Šiomis dienomis jo vardą geru žodžiu mini daugelis žmonių.

Šiandien mažajam Teddy būtų sukakę vieneri metai. Jis gimė 2014 metų balandžio 22 dieną. Deja, mirė iš karto po gimdymo, išgyvenęs vos kelias valandas. Iš karto po jo mirties naujagimio inkstai bei širdies vožtuvai buvo paaukoti donorystei ir išgelbėjo kitų gyvenimus.


Tik praėjus metams po sūnaus mirties tėvai išdrįso garsiai papasakoti savo šeimos tragediją, kai neteko sūnaus. Jie nebijo viešumo ir nori paraginti žmones domėtis organų donoryste.


Žymelė #teddysstory šią savaitę populiari ne viename socialiniame tinkle. Istorija apie naujagimį berniuką Teddy paskatino žmones kalbėti šia tema, kuri dar ne vienam iš mūsų yra tabu tema.

Mažylio mama Jess Evans laukėsi dvynukų. 12 nėštumo savaitę ji sužinojo, kad vienas iš vaikelių turi tokių apsigimimų, kurie nesuderinami su gyvybe. Tai reiškia, kad jis neturi šansų išgyventi ir mirs vos gimęs. Vaikeliui dar mamos gimdoje buvo diagnozuota reta liga - anencefalija, kuomet dėl neaiškių priežasčių būna neišsivysčiusios galvos smegenys.


Mike Houlston ir Jess Evans paaukojo savo mirusio naujagimio organus donorystei.
Mike Houlston ir Jess Evans paaukojo savo mirusio naujagimio organus donorystei.
Vida Press


Nėščiajai buvo užsiminta apie aborto galimybę, tačiau moteris pasiryžo iki galo išnešioti vaikelį. Dar nėštumo metu jie abu su vyru nusprendė paaukoti savo gimsiančio vaikelio organus donorystei. Iš pradžių medikai skeptiškai pažiūrėjo į tokį tėvų norą, nes naujagimis donoras - retas atvejis. Be to, nebuvo iki galo aišku, ar kūdikis gims dar gyvas, ar mirs gimdymo metu.


Po cezario pjūvio operacijos gimė du berniukai. Teddy išgyveno 100 minučių, jo brolis Noah auga sveikas ir guvus.

Praradimo skausmą patyrę tėvai džiaugiasi bent tuo, kad mažai šiame pasaulyje gyvenęs Teddy spėjo nuveikti gerą darbą ir išgelbėjo kažkam gyvybę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis