Sielvartaujanti mama nesusitaiko su sūnaus mirtimi

Sielvarto apimta motina išleidžia tūkstančius eurų, pirkdama žaislus ir rūbus prieš dvejus metus mirusiam sūnui. Laikas neužgydė Sabrinos McKenna'os (34) sielos žaizdų.

Prieš dvejus metus mirusiam sūnui perka žaislus ir švenčia jo gimtadienius

Moteris sako, kad žaislų pirkimas, mirusio sūnaus gimtadienių šventimas padeda jai apmalšyti prieš dvejus metus patirtą skausmą.

Tąkart moteris laukėsi pirmagimio vaiko. Po daugybės metų bandymų tapti mama, 31 metų Sabrina pagaliau pastojo. Tai jai prilygo stebuklui.

20 savaitę moteris sužinojo būsimo vaiko lytį – sūnus. Jau nuo tada ėmė įrenginėti sūnui kambarį, puošė jį ir būsimam sūnui išrinko vardą – Jamie.

Deja, kai nėštumui buvo 32 savaitės, ultragarso tyrimą daręs gydytojas konstatavo, kad vaikučio širdis nebeplaka. Vaikelis įsčiose jau buvo miręs. Vėliau paaiškės ir mirties priežastis – placentos neveiksnumas.

TAIP PAT SKAITYKITE:
2 vaikų mama atvirai: motinystė man – kaip budizmas
Astrologė atskleidžia, kokie vardai neša sėkmę, o kokių geriau neduoti

Sabrina negalėjo tuo patikėti, ir kai jai buvo „pažadintas" gimdymas, ji slapčia vylėsi, kad vaikutis gims gyvas, o medikai klysta. Moteris tikėjosi, kad pagimdys ir išgirs sūnaus verksmą. Deja. Po 12 valandų trukusio gimdymo sūnaus balso ji neišgirdo. Verkė iš skausmo pati, kai jai į rankas davė atsisveikinimui jau mirusį vaikelį.

Vida Press

Sabrinai leido vienai nakčiai pasiimti sūnelį į namus, vėliau jį palaidojo. Tada paniro į neviltį ir depresiją.

Atrado ramybę tarp sūnui skirtų žaislų

Moteris sako, kad jai niekas neteikė džiaugsmo, tik tomis minutėmis, kai sėdėdavo sūnui įrengtame kambaryje, tarp jo žaislų ir daiktų, atgaudavo sielos ramybę. Dėl nesutarimų po kurio laiko ji išsiskyrė su ilgamečiu partneriu, mirusio sūnelio tėčiu. Vis daugiau laiko Sabrina praleisdavo sūnaus kambaryje.

Tada vieną dieną ji nusprendė nueiti į žaislų parduotuvę nupirkti žaisliuką savo mirusiam vaikeliui. Kai parsinešė namo ir įdėjo į lentyną, ji pajuto džiaugsmą. Vizitai į parduotuvę vis dažnėjo ir mirusio sūnelio kambarys bei kapas buvo nukrauti įvairiausiais  žaislais.

Vida Press

Moteris švenčia ir prieš dvejus metus mirusio sūnaus gimtadienius – pirmąją ir antrąjį. Ji pasikviesdavo į namus linksmų personažų, svečių, kurie ateidami atnešdavo dovanų jos mirusiam vaikui. Net Kalėdų senelis aplankė mirusį sūnelį kapuose su maišu dovanų.

Sabrinos šeima ir artimi draugai palaiko ją, tačiau yra daugybė nesuprantančių ir smerkiančių. Ypač tada, kai ji pradėjo šias nuotraukas viešinti internete. „Pamiršk", „Gyvenk toliau", „Kokia keistuolė". Tai buvo švelniausi epitetai, kuriais moterį vadino internautai.

Vida Press

„Aš darau tai, kas sumažina man skausmą, ir niekas neturi teisė manęs smerkti", - sako Sabrina. Po sūnaus mirties ji nepajėgė dirbti, tad dabar gauna pašalpas, kurių didžioji dalis skiriama Jamie žaislams ir daiktams. Moteris sako, kad ateityje, kai pasimirš skausmas ir ji bus stipresnė, visus šiuos daiktus atiduos labdarai. O tiems, kurie iš jos šaiposi, moteris niekada nelinki patirti to, ką patyrė ji.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis