Rekomenduojame: įdomiausi šio savaitgalio renginiai

Savaitgalio renginių apžvalga jau tapo tradicine mūsų portale. Kviečiame skaityti ir planuoti savo šeimos laisvalaikį. O jeigu žinote daugiau smagių renginių, kur laukiamos šeimos su vaikais, parašykite mums el.p. tavovaikas@delfi.lt.

Vilnius

Liepos 12 d. vyks Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės inauguracija. Po iškilmių Seime, 12.30 val. įvyks iškilmingos šv. Mišios Vilniaus arkikatedroje bazilikoje, o 13.30 val. Lietuvos miestų ir miestelių atstovai su vėliavomis sveikins Lietuvos Respublikos Prezidentę Vilniaus Katedros aikštėje, palydės iki Daukanto aikštės. Čia Prezidentė iš Prezidento rūmų balkono pasveikins S. Daukanto aikštėje susirinkusius žmones. 15 val. vyks šventinis koncertas Simono Daukanto aikštėje.

TAIP PAT SKAITYKITE:
10 įdomybių vidurio Lietuvoje, kurias verta aplankyti: stumbrynas, labirintų parkas, vasaros rogutės ir kt.
Karališkojo kūdikio metai: 20 įspūdingiausių nuotraukų

Vilnius

Liepos 13 dieną Gedimino prospekte vyks renginys "Sekmadienis-sporto diena". Jo metu vilniečiai kviečiami sportuoti, mankštintis, dalyvauti atvirose treniruotėse, šokių pamokose bei susipažinti su įvairiais Vilniaus sporto klubais, jų treneriais. Renginio laikas: nuo 10 iki 15 val.

Vilnius

Šeštadienį, liepos 12-ąją, Vilniuje prasidės XV-osios Europos žmonių su persodintomis širdimis ir plaučiais sporto žaidynės. Jas organizuoja Lietuvos asociacija „Gyvastis" ir Europos žmonių su persodintomis širdimis ir plaučiais federacija (EHLTF). Šių žaidynių tikslas - įrodyti visuomenei, kad ir po organų transplantacijos žmonės gali ir nori aktyviai gyventi, sportuoti. Kitas šio renginio tikslas - propaguoti organų donorystę, padėkoti donorų šeimoms, sutikusioms paaukoti artimųjų organus ir išgelbėjusioms nepažįstamų žmonių gyvybes. Žaidynių dalyviai rungsis plaukimo, bėgimo, lengvosios atletikos rungtyse, dviračių varžybose, žais golfą, tinklinį, petankę, stalo tenisą, tenisą, badmintoną. Populiariausia šių žaidynių sporto šaka - lengvoji atletika. Žaidynės prasidės liepos 12-ąją 17 val. dalyvių eisena nuo V. Kudirkos aikštės iki Valdovų rūmų. Paskutiniąją dieną, liepos 16-ąją, 15.30 val. rankomis susikibę visi žaidynių dalyviai Lukiškių aikštėje susiburs į Gyvybės ratą.

Vilnius

Liepos 12-ąją, nuo ryto iki vakaro, pirmą kartą VU Botanikos sode Kairėnuose rengiamos „Žvalumo dienos". Jose svečiai mokysis mankštintis ir atsipalaiduoti, atlikti įvairių rūšių masažą, vanotis pirtyje, galės pasisemti energijos iš muzikos bei šokio, paskanauti žaliavalgių patiekalų. Sveikai pajudėti bus kviečiami ir patys mažiausi lankytojai - speciali mankšta numatyta net kūdikiams. „Žvalumo dienoje" dalyvaus daugiau nei 20 Vilniuje sveiką gyvenimo būdą populiarinančių organizacijų ir pavienių entuziastų. „Gyventi sveikai - tai puoselėti savo kūną, sielą ir aplinką. Kad po šventės neliktų kalno šiukšlių, prašome lankytojų atsinešti savo indų - su jais renginio maistas kainuos pigiau", - ragina organizatoriai. Renginys nemokamas, reikia tik įsigyti bilietą į Botanikos sodą (suaugusiesiems - 8 Lt, moksleiviams, studentams, pensininkams - 4 Lt, vaikams iki 7 m. - įėjimas nemokamas).

Šiaulių r.

Liepos 12 d. „Naisių vasaros" festivalyje - didžioji pramogų ir koncertų diena, kuri festivalio jubiliejaus proga skiriama Mamytėms. Didžiojoje scenoje koncertuos daug kolektyvų, veiks kūrybos ir linksmybių svetainė vaikams „Gera ilsėtis drauge", šokių pamokos, maisto gaminimo dirbtuvėlės, sporto atrakcionai, papuošalų ir dekoracijų kūrimas. Nuo vidudienio iki vėlaus vakaro veiks senųjų amatų dirbtuvės, viduramžiška mokyklėlė vaikams, edukaciniai užsiėmimai, ginklų ir šarvų ekspozicija, senoviniai žaidimai ir pramogos ir kt.

Kauno r.

Liepos 12 dieną Kulautuvoje vyks nemokamas muzikos festivalis „Akacijų alėja". Nuo 14 iki 24 valandos čia skambės dainuojamoji poezija - baladės, akustinė muzika, folkmuzika, pasirodys dainų autoriai ir atlikėjai. „Akacijų alėja" rengiama jau 14 -uosius metus, joje pasirodys žinomiausi šalies bardai, nuo jaunųjų konkursų laureatų iki scenos grandų.

Druskininkai

Liepos 12 dieną, šeštadienį, 14 val. Druskininkų pramogų aikštėje – įspūdingas dresuotų šunų pasirodymas: teatralizuota eisena su keturkojais bičiuliais; jaunųjų augintinių dresavimo pamokėlė; bendrojo paklusnumo programa; šunų cirko elementai su gyvosiomis kliūtimis; teisės pažeidėjo sulaikymai su specialiu kostiumu, žmogaus apsauga, daiktų, automobilio saugojimas ir dar daug kitų pasirodymo elementų. Žiūrovų laukia įvairiausi konkursai, kuriuose galės dalyvauti kiekvienas norintis su savo keturkoju bičiuliu.

Klaipėda

Kiekvieną vasaros penktadienį 10 ir 12 valandomis po Klaipėdos uostą vyksta nemokamos pažintinės ekskursijos laivu „Venus S". Registracija vyksta tel. (8 46) 499 730. Pažintinės ir nemokamos iškylos po uostą pramoginiu laivu organizuojamos jau septintus metus iš eilės. Iš viso šiose ekskursijose dalyvavo daugiau kaip 30 tūkstančių žmonių. Vienu kartu laive gali plaukti 200 keleivių.

Neringa

Savaitgalį Juodkrantėje vyksta tarptautinis vaikų ir jaunimo festivalis „Baltic Voice 2014". Jame dalyvauja vaikai ir jaunimas nuo 5 iki 23 metų ne tik iš Lietuvos miestų, bet ir iš užsienio šalių - Švedijos, Suomijos, JAV, Makedonijos, Baltarusijos, Lenkijos, Italijos, Latvijos, Estijos, Rumunijos, Armėnijos, Azerbaidžano. Liepos 11-ąją koncertas vyks nuo 15 val., koncerto - festivalio uždarymas - liepos 12 dieną nuo 20.30 val. Koncertai vyks Liudviko Rėzos kultūros centro vasaros estradoje Juodkrantėje (L. Rėzos 54). Įėjimas į festivalio koncertus - nemokamas.

Marijampolė

Liepos 11 vakarą bei naktį Gamtos tyrimų ir ekologinio švietimo stoties Marijampolės botanikos sode (Karužų kaimas, Šunskų seniūnija, Marijampolės savivaldybė) vyks „Kvapų naktis“. Nuo 19 val. galima lankyti sodo kolekcijas, veiks rožių ir kvapiųjų augalų paroda, bus galima degustuoti botanikos sodo arbatų, vyks paskaitos ir užsiėmimai. Vaikučiai kurs žibintus su menininkėmis iš dirbtuvių „Prie meno“. Temstant vyks naktinių drugių stebėjimas bei koncertas.

Utenos r.

Liepos 11-13 dienomis Sudeikiuose vyksta XIII Tarptautinis vaikų ir jaunimo kūrybinis festivalis „Banga-2014". Tris dienas vyksiančio festivalio programoje - paskaitos, užsiėmimai, koncertai. Liepos 11 dieną vyks ekologinė gamtosauginio švietimo paskaita ir praktinis užsiėmimas „Žemės antspaudas", liepos 12 dieną rengiama paskaita „Nuo žilvičio dūdelės senumo iki..." bei koncertas. Na, o festivalio „Banga-2014" finalinis koncertas - liepos 13 dieną 15 valandą.

Varėna

Liepos 11-13 d. „VAROM!" vasaros festivalis vyks po atviru dangumi Varėnoje, Dainų slėnio saloje. „Prižadame visus festivalių atributus: kokybiškos „gyvos" ir elektroninės muzikos, meno erdves, gausybę dirbtuvių, saviraiškos užsiėmimų ir interaktyvios veiklos, šokių pamokų, kvalifikuotų lektorių paskaitų, ypatingas erdves vaikams ir nevaržomas aktyvias pramogas jaunimui", - sako organizatoriai. Tai pirmasis blaivus festivalis Lietuvoje, kasmet sulaukiantis daug šeimų. Vaikai čia ras sau skirtą erdvę su vaikiškais darbelių užsiėmimais, spalvomis, žaidimais. Paskaitas ir praktinius mokymus apie psichologiją, sėkmės principus, sveiką gyvenseną, darnius santykius, mitybą žinių erdvėje ves patyrę lektoriai. Festivalis mokamas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis