5 metų dukrytę žindanti mama sulaukė milžiniško dėmesio FOTO

Šiomis dienomis Didžiosios Britanijos tėvų bendruomenė turi naują diskusijų objektą. Juo tapo Sharon Spink, moteris, tebežindanti savo penkerių metukų dukrytę ir neketinanti sustoti.

Moteris iš Didžiosios Britanijos sąmoningai maitina krūtimi savo penkerių metų dukterį. Ir, bent kol kas, liautis neketina. Toks jos apsisprendimas glumina kai kuriuos aplinkinius. Tačiau Sharon Spink nesislepia nuo visuomenės ir atvirai atsako į daugelį smalsuolius dominančių klausimų.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Rekordinio svorio naujagimė nustebino visko mačiusius medikus
Kūno kalba: kaip suprasti kūdikį be žodžių

Penkerių metukų Charlotte valgo mamos pieną. Žinoma, ne tik jį, ji, kaip ir kiti tokio amžiaus mažyliai, valgo įvairių maisto produktų. Tačiau kai užsimano paskanauti mamos pieno, jos mama tai leidžia. Prieš penkerius metus pagimdžiusi dukrytę, Sharon iki šiol jos neatjunkė. Kodėl?

Vida Press

Moteris tvirtina, kad krūtis ir mamos pienas dukrytei veikia lyg raminamoji priemonė. Kai mergaitei kažką skauda, valgydama mamos pieną, ji užsimiršta. Kai Charlotte liūdna ir norisi verkti, prisiglaudimas prie krūties ir mamos pieno lašas ją pralinksmina.

Moteris sako, kad ar maitinti kūdikį krūtimi, yra tik pačios mamos reikalas. Lygiai tas pats galioja ir atjunkymui - kada baigti žindyti, gali nuspręsti tik ji pati, o ne aplinkiniai su savo neigiama reakcija.

Sharon Spink šiomis dienomis dalyvavo ne vienoje TV laidoje Didžiojoje Britanijoje
Vida Press

Pasak moters, žindymas nepraranda savo teigiamų pusių tik todėl, kad vaikui jau sukanka penkeri metai, o ne vieneri. „Tai tas pats, kas pasakyti, kad brokoliai nėra tokie naudingi, nes jums jau suėjo trisdešimt metų", - palyginimą viename interviu pateikė Sharon Spink.

Moteris gauna šimtus laiškų ir žinučių - vieni palaiko žindyvę, kiti - smerkia.

Visuomenės susidomėjimas ilgu žindymu Sharon Spink (nuotraukoje - antra iš dešinės) atrodo normalus, tačiau kada liautis žindyti, nuspręs ji pati
Vida Press

Priminsime, kad pasaulinė sveikatos organizacija rekomenduoja vaikus žindyti iki 2 metų ir ilgiau. Sąvoka „ilgas žindymas" nevienodai suprantama skirtingose kultūrose, pavyzdžiui, Rytuose ir mūsų, Vakarų, šalyse.

Paklausta, kada planuoja baigti žindyti dukrytę, ponia Spink atsakė, kad tada, kai mergaitė nebenorės mamos pieno.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis