Jūsų dėmesiui – 3 maisto produktai, kurie padeda saugotis arba gydytis jau užklupus peršalimo ligoms.

Medus

Tai, turbūt, vienas iš skaniausių žinomų natūralių vaistų. Medus turi daug kalio, magnio, fosforo, geležies, kurie veikia medžiagų apykaitą, didina organizmo atsparumą ligoms. Meduje esantys eteriniai aliejai medui suteikia specifinį aromatą, o antibakterinės medžiagos veikia prieš daugelį ligas sukeliančių mikrobų. Medus tinka valgyti su vaisiais, daržovėmis, košėmis, jogurtu. Taip pat skanu gerti su pienu, tiesa, ne karštu, o šiltu. Medus tinka ne visiems vaikams, kai kurie gali būti alergiški, nes jame daug įvairių žiedadulkių.

Svogūnas

Svogūnuose yra B grupės vitaminų, kalcio, kalio, natrio, magnio, fosforo. Kaip peršalimo ligų “vaistas” svogūnas garsėja dėl savo fitoncidų mikroorganizmus, bakterijas ir virusus naikinančių. Jeigu į šeimą įsisuko virusai, tiesiog supjaustykite svogūną riekelėmis ir padėkite namuose, pavyzdžiui, prie vaiko lovelės, ant stalo. Taip pat galima padaryti ir su česnakais. Išdėlioti pjaustyti svogūnai ir česnakai skleidžia “bacilas” atbaidančias medžiagas.

Svogūnai padeda gydant slogą, kosulį, bronchitą, gerklės uždegimą. Kosulio gydymui: supjaustykite svogūną, sumaišykite su dviem valgomaisiais šaukštais medaus ir palikite kelioms valandoms. Susidariusį sirupą gerkite kamuojant kosuliui.

Imbieras

Imbieras gelbsti nuo peršalimo ligų. Paprasčiausias būdas - supjausčius imbierą užpilti jį šiltu vandeniu (ne karštu). Papildomai galima įdėti medaus ir citrinos. Imbieras stimuliuoja imunitetą ir virškinimą, tarsi sušildo organizmą. Šviežioje imbiero šaknyje yra kone visų nepakeičiamų aminorūgščių. Be to, imbiere netrūksta vitaminų C, B1, B2, A, magnio, fosforo, kalcio, taip pat - ir geležies, kalio, natrio ir cinko.