Šeimos nuo ligų sezono bėga į šiltus kraštus

Vis daugiau šeimų renkasi atostogauti būtent rudenį ir žiemą, o nuo nemalonumų nors trumpam pasislėpti šiltuosiuose kraštuose. Apie rudens ir žiemos keliones pasakoja kelionių organizatoriaus „Kidy Tour" produkto vadovė Neringa Kurtinaitienė.

Sezonas ištisus metus

Nors lietuviai savo spintose jau ieško šiltesnių drabužių, tokiuose kraštuose kaip Turkija ar Egiptas sezonas, tinkamas šeimos atostogoms, dar tik prasideda.

Pavyzdžiui, Turkijoje vasarą būna vidutiniškai 36 laipsniai, o Egipte – 40 laipsnių. Tokia temperatūra dažnai yra per aukšta šeimoms, turinčioms mažamečių vaikų, sunkiai pernešančių karštį, todėl joms rekomenduojama į šiltus kraštus vykti būtent rudenį ar žiemą.

Tiesa, Turkijoje atostogautojų sezonas trunka iki lapkričio. Turkijoje spalio mėnesį temperatūra dar pakyla iki 25 laipsnių, o Egipte spalio mėnesį dar būna virš 30 laipsnių karščio.

Taigi, rudens atostogoms tinka tiek Turkija, tiek Egiptas, tačiau žiemą oro temperatūra patrauklesnis yra Egiptas. Keliaudama tokiu metu visa šeima galės lepintis malonia šiluma, o ne alinančiu karščiu.

Planuoti kelionę iš anksto

Ikimokyklinio amžiaus vaikus turintiems tėvams yra kur kas paprasčiau – tereikia pateikti nors vieno iš tėvų atostogų pažymą darželiui, jei atžala tokį lanko, ir jie gali bet kada išvažiuoti atostogauti.

Tuo metu šeimoms su vyresniais vaikais, norintiems priderinti atostogas prie mokslo metų kalendoriaus, pradėti planuoti kelionę reikia kur kas anksčiau. Rudens ir žiemos mokyklose atostogų metu kelionių bilietai patys paklausiausi – čia vietų gali nelikti ir mėnesį prieš kelionės datą, o net 63 proc. keliautojų, kelionių organizatoriaus duomenimis, sudaro šeimos su vaikais.

Kadangi užimtumas tuo metu primena vasaros atostogas, rekomenduojama nelaukti paskutinės minutės tinkamiausių viešbučių, skrydžių datų bei laikų paieškai. Šiais metais rudens atostogoms, kurios, priklausomai nuo mokyklos, bus apytiksliai nuo spalio 30 d. iki lapkričio 3 d., jau išparduota 70 proc. kelionių į Egiptą ir 60 proc. į Turkiją.

Be to, kai kurie šiuo metu jau rezervuoja ir perka keliones žiemos atostogoms. Kalėdų atostogos šiais metais daugumoje mokyklų bus nuo gruodžio 27 d. iki sausio 3 d., o žiemos – vasario 19 – 23 d.

Kelionės išlaidos

Klaidinga būtų manyti, kad į šltus kraštus keliaujant su vaikais išlaidos reikšmingai išauga. Jeigu kartu keliauja vaikas, neturintis dvejų metų, dažniausiai reikia tik sumokėti tam tikrus oro uosto mokesčius, o dauguma viešbučių neskaičiuoja jokių papildomų mokesčių.

Tuo atveju, jei vaikas yra vyresnis, lėktuvo bilietas jam kainuos tiek pat kiek ir suaugusiems, tačiau nakvynė viešbutyje bus pigesnė. Kelionių pasiūlymuose yra ir tokių viešbučių, kuriuose vietos vaikams iki 15 ar net 17 metų nieko nekainuoja.

Vasarą kelionės, pavyzdžiui, į Turkiją, gali būti net iki 40 proc. brangesnės nei rudenį, todėl ruduo, siūlantis švelnesnį orą ir kur kas patrauklesnes kainas, yra labiau mėgstamas šeimų.

Rojus šeimoms su vaikais

Planuojant kelionę labai svarbu suderinti tiek savo, tiek vaikų poreikius. Juk esminis sėkmingos kelionės aspektas yra laimingi ir veiklos turintys vaikai – tuomet jie bus ramūs ir leis tėvams pailsėti.

Dėl šių priežasčių šeimos su vaikais labiausiai mėgsta Turkijos ir Egipto kurortus. Kol tėvai lepinasi saulės voniomis prie baseino, vaikai gali savarankiškai dalyvauti įvairiose programose, o jei vaikai mažesni, jais gali pasirūpinti animatoriai, yra ir specialiai lietuviams su vaikais pritaikytų viešbučių, kur vaikų erdvėse animatoriai bendrauja lietuvių kalba.

Tiesa, prieš kelionę rekomenduojama pasidomėti, ar viešbutis yra draugiškas vaikams – vertėtų išsiaiškinti, kiek yra vandens kalnelių, žaidimų kambarių, vaikų klubų bei saugaus gylio baseinų, kaip dažnai vyksta vaikų renginiai ir panašiai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis