Nedrauskite vaikams krapštyti nosies – tam yra svari priežastis

Pamatę, kad atžala krapšto nosį, iškart sudrausminame, nes tai atgrasu, tiesa? Tačiau naujausio tyrimo duomenimis, nosies gleivėse iš tiesų yra daug gerųjų bakterijų, kurios pagerina dantų ir dantenų sveikatą (mes nejuokaujame).

Pasak tyrėjų, nosies gleivėse arba kitaip snargliuose yra seilių mucinų, kurie apsaugo dantis nuo bakterijų, sukeliančių ėduonį, apie tai rašo portalas Mummypages.

Todėl krapštyti nosį ir paragauti jos turinio iš tiesų nėra kenksminga, o gal net sveika, nes taip bakterijos neprilimpa prie dantų. Vis dėlto ši žinia nė kiek nesumažina šios veiklos šlykštumo.

Tyrimą atlikę mokslininkai tikisi sukurti sintetines gleives (dirbtinius snarglius), kurie būtų parduodami kramtomos gumos ar dantų pastos pavidalu.

Tyrimo bendraautorė Katharina Ribbeck pasakė, kad sintetinis mucinas gali būti alternatyva antibiotikams, nes jis užkerta kelią infekcijai.

Yra duomenų, kad nosies gleivės apsaugo nuo skrandžio opų ir netgi ŽIV.

Austrijos plaučių eksperto teigimu, „žmonės, kurie krapštosi nosį, yra sveikesni, laimingesni ir ko gero geriau jaučia savo kūną".

Specialistas pareiškė, kad reikėtų panaikinti socialinį nosies krapštymo stigmatizavimą, nes teoriškai tai gali išgelbėti gyvybę.

„Kalbant apie imuninę sistemą, nosis yra filtras, sulaikantis daug bakterijų, ir kai šios bakterijos patenka į skrandį, jos veikia kaip vaistai ", – sako jis.

„Valgyti sudžiuvusias nosies gleives yra puikus natūralus būdas sustiprinti imuninę organizmo sistemą. Tai įrodyta mediciniškai."

Tad kai kitą kartą pastebėsite, kad vaikas krapšto nosį ir jos turinį kiša į burną, nedrauskite jam to daryti, nes iš esmės jūs padarysite jam paslaugą.

šaltinis

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis