Kūrybiškas ir smagus darbelis su vaikais: gaminame Oliziuką

Oliziuko gaminimas kartu su vaiku - tai ne tik smagus, bet ir prasmingas laisvalaikio praleidimo būdas

Ar jau turite TAVO VAIKO programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir skaitykite mus dar patogiau: „iPhone“, „Android“.

Kaip greitai ir paprastai pasigaminti naują draugą, pasakoja "Šiaurės licėjaus" pradinio ugdymo pedagogė Asta Sarapinaitė.

Kurdamas Oliziuką vaikas galės pasitelkti visą savo kūrybiškumą bei vaizduotę ir įvairias raštais bei kaspinėliais papuošti savo „mažąjį draugą". Vaikui tikrai bus smagu namie turėti ,,augintinį", kuris kiekvieną dieną augs ir keisis. O tėveliai galės stebėti, kaip formuojasi vaiko atsakomybės ir pareigos jausmas. Juk be priežiūros ir laistymo Oliziukas taip ir liks nesužaliavęs.

Kuo daugiau veiksmų leiskite atlikti patiems vaikams, nors tai užtruks truputi ilgiau, tačiau praktinis patyrimas - vienas geriausių mokytojų vaikui. Taip pat, jeigu vaikas pats kurs Oliziuką jis skirs daugiau dėmesio ir rūpesčio jam bei jo augimas atneš daugiau džiaugsmo.

Jums reikės:

  • Plonos kojinės;

  • Smulkių pjuvenų;

  • Žolytės sėklų (vienam oliziukui reikės apie pusės pakelio sėklų);

  • Vatos;

  • Dekoravimo detalių: priklijuojamų akyčių, kaspinėlių, dekoratyvinės pūkuotos vielutės;

  • Gumyčių ar siūlo;

  • Vandens.

Gaminame Oliziuką greitai ir paprastai:

Pasiimame nedidelį vatos gabalėlį, jį sušlapiname su vandeniu ir priberiame sėklų, kad jos priliptų prie vatos.


Vatą su sėklomis dedame į kojinę, taip, kad sėklos būtų kojinės apačioje.

Tada, padedant tėveliams arba draugams, į kojinę priberiame pjuvenų. Jeigu norite, kad Jūsų oliziukas būtų didesnis berkite daugiau.

Vėliau su siūlu arba gumyte suformuojate Oliziukui ausis ar nosį. Tai padarę, tvirtai užrišame kojinės viršų ir apverčiame Oliziuką. Jūsų Oliziukas jau baigtas, liko tik priklijuoti akis ir kitaip jį papuošti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis