Specialistų patarimai, kaip surengti nepakartojamą gimtadienio šventę

Kai vasara už lango, nesislėpkite namie, net ir gimtadienius švęskite kieme, miške, pievoje, po medžiu, ant kalno ar prie jūros.

Gimtadienio linksmybės lauke

Nieko nėra geriau vaikams, nei beribės erdvės, didžiulis plotas gaudynėms ar slėpynėms ir jokių „negalima". Kviečiame mėgautis pačiais smagiausiais vasaros žaidimais lauke ir nuspalvinti savo gimtadienį pašėlusia nutrūktgalviška nuotaika. Visi žaidimai išbandyti „Švenčių miesto" komandos, nes mes juk esame pačių linksmiausių švenčių ambasadoriai.

Vandens mūšiai

Vienas smagiausių žaidimų lauke kai oras lepina kaitra - balioninių vandens „bombyčių" mūšis. Šioms šėlionėms gaminami specialūs nedidukai, kumščio dydžio balionėliai. Jie tokie ploni, kad pripilti vandens ir kur nors atsitrenkę sprogsta lyg „bombytės" ir atgaivina vandens purslais.

Tam, kad be vargo ir sparčiai šiuos balionėlius pripildytumėte vandens, „Švenčių miestas" pasirūpino ne tik kokybiškais balionėliais, bet ir specialiais antgaliais. Vienas antgalio galas prisisuka prie vandens čiaupo, o kitas, siaurėjantis, idealiai tinka mažo balionėlio kakleliui.

Antgalius galite įsigyti dviejų tipų - pritaikytus vidiniam arba išoriniam čiaupo sriegiui. Pildydami balionėlius vandeniu nepersistenkite ir nepripilkite vandens per daug - pusės balionėlio vandens tikrai pakaks, nes jums dar turi likti pakankamai balionėlio kaklelio užrišimui. Priruoškite jų kuo daugiau, kad mūšio dalyviams nereikėtų laukti papildymo.

O kai jau „bombyčių" kibirai ar vonelė bus paruošta, galima pradėti improvizuotą mūšį. Ar tai bus mūšis be taisyklių, ar specialus žaidimas su taisyklėmis - rinktis jums. Vienas iš žaidimo variantų, pasidalinti į dvi komandas ir sustoti vienai komandai prieš kitą per keturis žingsnius. Kiekvienas žaidėjas prieš save turi žaidėją iš priešininko komandos, kiekviena tokia pora turi po vieną vandens pripildytą balionėlį. Jie mėtosi juo tarpusavyje, kiekvienas stengiasi sugauti kuo švelniau, kad balionėlis nesprogtų, o mesti kuo sukčiau,kad priešininkui gaudant reikėtų pasistengti.

Jei gaudyti balionėlius sekasi be nuostolių, atstumas tarp besimėtančių vis didinamas. Laimi ta komanda, kurios gretose mažiausiai „bombyčių" sušlapintų žaidėjų.

Dar vienas žaidimas - vandens pripildytų balionėlių nešimas šaukštuose. Kuri komanda perneš daugiau „bombyčių" nepametę ir nesusprogdinę, ta ir taps nugalėtoja.

Iš tokių mažų balionėlių galima pasigaminti ir balionėlių sienelę smiginio žaidimui. Jei balionėlius tvirtinsite ant balto pagrindo, o į juos pripilsite dažų - po smiginio žaidimo turėsite abstrakčiosios tapybos kūrinį. Tad galite kiekvienam gimtadienio dalyviui padalinti po drobę ar balto kartono lakštą ir balionėlių su skirtingais dažais. Jau jų komponavimas ant pagrindo bus smagus užsiėmimas, o kur dar sprogdinimas strėlytėmis ir stebėjimas, kaip gimsta spalvota improvizacija.

Balionai žaidimams

Patiems mažiausiems bus smagus jau vien balionų vaikymas po pievelę plastikiniais musgaudžiais ar badmintono raketėmis. Ne ką mažiau azarto ir balionų gaudyme su apversta trikampe gimtadienio kepuraite. Jei vaikai jau gali žaisti pagal taisykles, galite pasiūlyti tokią rungtį - kas greičiau pasitelkęs į pagalbą apverstą gimtadienio kepuraitę pervarys balionėlį per visą pievutę ar kiemą. Balionėlių skraidinimas dviese įsikibus į skirtingus stačiakampio audinio kraštus - bus tikru iššūkiu, nes nugalės tas duetas, kam pavyks jį išmesti aukščiausiai. O jei tas balionėlis bus pripildytas vandens? Bus daugiau krykštavimų ir staigmenų...

Vida Press

Vyresniems vaikams ar net suaugusiems turėtų patikti balionų tenisas - jums prireiks tiesiog vieno pripūsto baliono ir iš vienkartinių popierinių lėkščių bei šaukštų pagamintų rakečių. Taisykles šiam tenisui sugalvokite patys. Balionai pravers ir gaminant savadarbes stalo teniso kamuoliukų laidynes. Paimkite plastikinę stiklinaitę, nupjaukite jos dugną, o kraštelius apklijuokite lipnia juosta, kad nebūtų aštrūs. Dabar imkite balioną, nepripūtę jo užriškite kaklelį, o kitą galą nukirpkite. Dabar būtent nukirptą galą užmaukite ant plačiosios stiklinės dalies. Štai ir turite laidynę, į ją dėkite kamuoliuką, nusitaikykite, įtempkite užrištą baliono kaklelį ir paleiskite. Smagaus žaidimo!

Pripūskite du didelius standžius balionus, įpilkite į juos šiek tiek vandens, dar pūstelkite ir užriškite. O dabar dvi komandos su vandens šautuvais nuo starto linijos vien tik vandens srovių pagalba turi šį balioną nuvaryti iki finišo.

O šis žaidimas, net neabejojame, patiks ir visiems suaugusiems. Pripūskite daug spalvotų įvairių dydžių ir formų balionų, pasiskirstykite į kelias komandas ir pasitelkę lipnią juostą bandykite iš balionų lipdyti skulptūras pagal duotas temas, arba tiesiog improvizuokite ir šmaikščiai savo kūrinį pristatykite kitiems.

Lauko žaidimų asorti

Kai mėtytis balionais ar juos vaikyti pabos, pakvieskite visus kitoms rungtims. Pavyzdžiui, pastraksėti įlindus į maišus, pašaudyti dažais iš vandens šautuvų į popieriaus lapus ir taip „patapyti", suvalgyti po spurgą nuo virvelės neprilaikant jos rankomis.

O gal esate pasiruošę taiklumo išbandymams? Dailiu spalvotu popieriumi apklijavę skardines ir sustatę jas į piramidę turėsite stilingą taikinį. Kam pavyks nugriauti šį bokštą vienu kamuoliuko smūgiu? Dar vienas taiklumo žaidimas - „pagalvėlių mūšis". Turėkite jam pasiruošę penkias popierines vienkartines lėkštes su jose užrašytais balais nuo 10 iki 50. 10 balų lėkštutę guldykite ant žolės arčiausiai metimo linijos, o 50 - toliausiai, tarp jų be abejo paeiliui rikiuosis visos kitos. Dabar paimkite nedidukes pagalvėles (metimo įrankius galite ir improvizuotai susikurti patys) ir stenkitės pataikyti į tolimiausią lėkštę. Pavyzdžiui, kiekvienas žaidėjas turi tris metimus - visų jų „surinktų" lėkščių suma nulems laimėtoją.

Vida Press

Ir pabaigai dar vienas „šlapias" žaidimas. Dvi komandos susėda ant žolės vienas už kito. Kiekvienam žaidėjui užrišamos akys ir kiekvienas turi po vienkartinę stiklinaitę. Pirmasis žaidėjas priešais save turi kibirą su vandeniu, pasemia ir stengiasi per galvą vandenį iš savo stiklinaitės perpilti į už jo sėdinčiojo stiklinaitę, tada šis siunčia pagautą vandenį toliau ir taip iki paskutiniojo, kuris tai, ką pagavo pila į už jo nugaros stovintį kibirą. Kas laimi? Tarkime - sausiausieji, jei tokių bus, nors iš tikro laimės tie, kurie daugiau vandens perneš į gale stovintį kibirą.

Trapusis grožis

Kai azartiški žaidimai bus visus nuvarę nuo kojų, pasiūlykite vaikams pūsti muilo burbulus. Tai nuostabiai nuraminanti ir grožiu užburianti veikla. Smagu tuos burbulus stebėti kylančius ir žėrinčius saulės šviesoje, smagu juos ir gaudyti. O įsivaizduokite, kaip įspūdinga būtų atsidurti milžiniško burbulo viduje. Tam reikės tik didelio dubens muilo burbulų skysčio bei lanko - išbandykite, gal toks stebuklingas burbulų milžinų gaudymas patiks ir jums.

Jei turite į valias muilo burbulų skysčio, galite išbandyti dar viena itin smagų pasiburbuliavimą. Gal jus mama tramdydavo, kai per šiaudelį bandydavote pripūsti kuo daugiau oro burbulų į savo sulčių stiklinę? Dabar galite palenktyniauti, kieno putų kalnas bus didesnis. Į lėkštę aukštesniais kraštais pripilkite muilo burbulų skysčio, imkite šiaudelį, pūskite ir stebėkite, kaip jūsų putų kalnas auga. Tai kieno bus didesnis? Tik nepamirškite, kad tai ne sulčių stiklinė ir netruktelkite muilo į burną.

Vida Press

Smagios jums vasaros ir pašėlusių gimtadienių linki visa „Švenčių miesto" komanda, atminkite, kad viską, net ir pačias mažiausias smulkmenas bei tradicinius gimtadienių atributus rasite vienoje vietoje - „Švenčių miesto" parduotuvėse Vilniuje ir Klaipėdoje.

Užsakymo nr.: PT_71788638

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis