10 smagių žaidimų, kurie pralinksmins ir niurzglius

Kas žaidžia, daugiau išmoksta - žaidimai lavina vaiko protą, išradingumą, žadina smalsumą, taip pat didina jo gebėjimą spręsi problemas. Pateikiame 20 žaidimo idėjų 3-7 metų amžiaus vaikams.

Kuo daugiau tėvai ir vaikai žais kartu, tuo geriau jie supras vieni kitus ir tuo geriau galės drauge įveikti sunkumus, sako psichologai. Tačiau visų pirma žaidimai yra gražiausias laiko praleidimo būdas, kokį tik galima sugalvoti. Taigi metas pradėti žaisti.


Žaidimai 3-4 metų amžiaus vaikams


Žaidimas su kaspinais


Kiekvienas žaidėjas į kišenę įsideda spalvotą, platų kaspiną (arba šalikėlį) taip, kad jo galas tabaluotų išorėje. Tada reikia bandyti vienam iš kito kaspinus ištraukti. Kas savojo netenka, iškrenta iš žaidimo. Laimi tas, kuris nustvėrė daugiausiai kaspinų ir neprarado savo.


Kas taikliausias?


Šis žaidimas tinka žaisti žiemą. Visi drauge lipdo didelį sniego senį. Ant jo galvos užmaukšlinamas kibiras ar kažkas panašaus, ant jo uždedamas obuolys ar sniego gniūžtė. Dabar žaidėjai bando šį taikinį numušti sniego gniūžtėmis ar senais teniso kamuoliukais. "Šaudydami" mažesnieji, žinoma, gali prieiti šiek tiek arčiau nei vyresnieji.


Raitelių kova


Sudaromos poros – suaugęs asmuo yra arklys, vaikas sėdi jam ant pečių. Dabar viena pora kitai meta lengvą kamuolį (pvz. pripučiamą). Jei raitelis jo nesugauna, pora gauna baudos tašką. Jei esate tik dviese, muškite kamuolį į sieną arba meskite į orą. Mesdamas pirmą kartą, raitelis vieną kartą suploja rankomis, antrą kartą – dukart, trečią kartą arklys su raiteliu apsisuka aplink savo ašį, ir raitelis vėl mėgina sugauti kamuolį.


Dangaus sūpuoklės


Tėvai laiko antklodę už kraštų, vaikas į ją įsiropščia, ir dangaus sūpuoklės pradeda supti. Būkite atsargūs, kad vaikas neiškristų, geriausiai apačioje padėkite čiužinį.


Sėlintojas


Kėdes, fotelius, stalą ir sofą apdangstykite antklodėmis ar užtiesalais taip, kad už jų arba po jomis būtų galima pasislėpti. Dabar žaidėjai atsiklaupia keturiomis. Visi jų, išskyrus vieną, pasislepia. Šis sėlindamas mėgina juos surasti. Jei "sėlintojas" kurį nors užklumpa, tačiau dar nesugauna, šis gali paliesti paženklintą vietą ir "išsivaduoti".


Kas yra maiše?


Į didelį medžiaginį maišą įdėkite įvairių daiktų: pliušinį meškiuką, žaislinį automobilį, obuolį, tuščią butelį. Čiupinėdami vaikai mėgina atpažinti, koks tai daiktas.


Kūdikis pabaisa


Vienas žaidėjas, kūdikis pabaisa, su dviem vaikiškais buteliukais sėdi ant grindų vaikų kambaryje ir šaukia: "Noriu valgyti!" Tada "motina" ir "tėvas" lenktyniaudami bėga į virtuvę, arbatiniu šaukšteliu pasemia vandens, avižinių dribsnių ar smulkių saldainiukų, skuba atgal ir pila juos į buteliukus. Laimi tas, kas pirmasis pripildo savo buteliuką. Jei kartu žaidžia ir senelė, paruoškite ir trečią buteliuką.


Žinių patikrinimas


Kur gyvena senelė? Kur gyvena lapė? Kokio skonio yra jūros vanduo? Koks paukštis gaudo varles? Kaip greitai nuvykti iš vienos vietos į kitą? Arba žaiskite su kortelėmis ir spėliokite, kas ant jų pavaizduota: "Kas tai?" Kas teisingai atsako į klausimą, gauna kortelę.


Žuvų gaudymas


Visi sėdi už stalo padėję savo rankas delnais žemyn. Žvejys atsistoja ir dešine ranka suka ratus virš stalo, sakydamas: Aš žvejojau, visą naktį žvejojau, bet nepagavau nė vienos žuvies... Tik tave!" Tuo pat metu jis ranka ir mėgina vieną "žuvelę" sugauti. Žaidėjai labai greitai atitraukia savo rankas.


Milžinas


Vaikas užsivelka tėčio paltą ir atsisėda jam ant pečių. Tada užsagstomos visos palto sagos, ir milžinas pasirodo šeimai. Tėtis kalba storu balsu, kuris, atrodo, kad girdisi iš milžino pilvo.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis