5 klaidos, kurios sugadins vaikui gimtadienį

Kas dažniausiai gadina vaiko šventę? Taip, tėvai!

Penkios dažnos klaidos, kurias darome rengdami vaikui gimtadienį.

1. Viskas turi vykti pagal planą.

Reaguokite į vaikus, jų norus, savijautą, o ne trūks plyš stenkitės, kad viskas vyktų pagal iš anksto numatytą scenarijų (pavyzdžiui, sugalvojote 8 žaidimus, tai būtinai visus juos vaikai ir turi pažaisti).

Atsipalaiduokite ir „pajauskite“ mažuosius: šešiamečiai gali norėti komandų, paklusti, organizuotis, o jaunesniems dažniausiai užtenka ledų ir... pabėgioti.

2. Per daug vaikų.

Jei gimtadienis vyksta namuose ir tėveliams niekas nepadeda, dešimt šventės dalyvių vaikų yra per daug, juos bus sunku suvaldyti.

Geriausias dalyvių skaičius – 6–8 (arba tiek, kiek vaikui metų + 1). Beje, kai vaikų per mažai, mažiesiems gali trūkti „veiksmo“.

3. Pakviesti – privalu.

Mes, suaugusieji, turime keistų įsitikinimų ir įsipareigojimų. Pavyzdžiui, jei buvome pakviesti į draugo vaiko gimtadienį, manome, kad turime padaryti tą patį, net jei vaikai ir nedraugauja.

Leiskite mažyliui pačiam spręsti rinktis, ką jis nori matyti savo šventėje, o ko ne.

Beje, linksmiausia, kai visų šventės dalyvių amžius panašus.

4. „Nesusitepk!“ Vaiko nuotaiką gadina tėvelių pernelyg griežtai sudėlioti „akcentai“, pavyzdžiui, „Vilkis būtinai šitą suknutę“, „Saugokis, kad nesusiteptum“, „Nesusigadink šukuosenos – laukia fotosesija“ ir t. t.

5. „O dabar sakome: „Cheeese.“

Pasak psichologų, kai gimtadienis nuo pradžios iki pabaigos paverčiamas fotosesija, jis prarandą džiaugsmą ir grožį, kurį teikia spontaniškumas. „O dabar pasėdėk ramiai“, „Nusišypsok“ ir kiti panašūs prašymai pozuoti prieš kamerą trukdo vaikui išgyventi, patirti šventę visapusiškai.

Geriausiai, kai fotosesijai skiriamas tam tikras laikas ir vaikai apie tai įspėjami iš anksto: „Suvalgysime tortą, tada nusifotografuosime, dar laukia žaidimai lauke!“

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis