Nė lašo chemijos: 6 natūralūs kiaušinių marginimo būdai FOTO

Prieš didžiąsias metų šventes imame spirgėti: „Ką čia šiemet padarius kitaip?" Ką išvirus, iškepus, kaip namus išdekoravus, kad ne tik kiti, bet ir patys nustebtume: „Va čia tai bent!" Kol pagaliau supratome: nieko nėra nuostabiau už paprastumą, todėl šiemet kiaušinius nutarėme marginti natūraliai.

6 kiaušinių marginimo idėjos:

Mėlyna

Burokine tarka sutarkuokite dvi raudonųjų kopūstų galvas, tarkius užpilkite 500 ml vandens, įpilkite 6 v. š. baltojo acto. Virkite nuovirą 15 min. Nuovirą atvėsinkite iki kambario temperatūros, pamerkite į jį žalius kiaušinius ir virkite dar 15 min. Nuovire kiaušinius palikite mirkti per naktį.

Geltona

Į karštą vandenį įberkite 3-4 šaukštus ciberžolės miltelių, užvirinkite, kad spalva būtų ryškesnė. Nuovirą atvėsinkite, tada sumerkite į jį kiaušinius, pavirkite dar 15 min. ir palikite per naktį.

Rožinė

2 puodelius tarkuotų burokėlių užpilkite vandeniu, įpilkite 1-2 v. š. acto, virkite 15 min. Į atvėsusį nuovirą sudėkite žalius kiaušinius ir virkite dar 15 min. Kiaušinius nuovire palikite per naktį.

Šokoladinė (tamsi ruda)

3 v. š. kavos tirščių užpilkite vandeniu, įpilkite 1 v. š. acto ir nuovirą pavirkite 15 min. Į atvėsusį nuovirą sudėkite kiaušinius ir virkite dar 15 min. Kiaušinius nuovire palikite per naktį.

Ruda su raudonu atspalviu

12 juodosios arbatos pakelių užpilkite karštu vandeniu, įpilkite 1 v. š. acto, nuovirą pavirkite 15 min. Į atvėsusį nuovirą sudėkite kiaušinius (kad skystis juos apsemtų) ir virkite dar 15 min. Nuovire kiaušinius palikite per naktį. Arbatos pakelius galima prakirpti.

Ochra

4 puodelius raudonųjų svogūnų lukštų užpilkite vandeniu, įpilkite 1 v. š. acto ir nuovirą virkite 15 min. Į atvėsusį nuovirą dėkite kiaušinius ir virkite juos 15 min., galima ir ilgiau. Geriausia kiaušinius nuovire palaikyti per naktį.

PATARIMAI

- Kiaušinius išimkite iš šaldytuvo, leiskite jiems sušilti esant kambario temperatūrai ir tik tada dėkite į nuovirą virti.

- Kuo ilgiau laikysite kiaušinius nuovire, tuo ryškesnė spalva išeis.

- Nors nuvirusias tarkuotas daržoves rekomenduojama perkošti per sietelį ir kiaušinius merkti į daržovių sultis, tačiau mes merkėme į tarkuotų daržovių košelę - kiaušiniai aplipo daržovių drožlelėmis ir „paliko" ne tik spalvą, bet ir vienokį ar kitokį ornamentą.

- Margučiai gražiai blizgės, jei išdžiūvusį lukštą atsargiai patepsite aliejumi.

Nuotraukos: fotografės Nendrės, žurnalas "Tavo vaikas"

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis