Kalėdinės dovanos mamai ir kūdikiui – šventinės rekomendacijos

Artimųjų ar draugų šeimoje gimus kūdikiui norisi jį apipilti mielomis dovanėlėmis. Ta pati pati pagunda mus apima ir prieš Kalėdas.

Tačiau ne vienam kyla klausimas, ar tikrai kūdikiui reikia tiek žaislų, rūbų? Galbūt praktiškiau ir originaliau būtų labiau palepinti mamą, tėtį?

Lepinti visus, bet skirtingai

Tikra tiesa, kad nemaža dalis tėvelių, ypač tų, kurie gyvena nedideliame bute, gali neapsidžiaugti iš visų pažįstamų ir šeimos narių savo vaikui ar vaikams dovanų gavę galybę daug vietos užimančių žaislų. Tačiau tai nereiškia, kad kūdikiui dovanų nereikia. Yra puikių nedidelių, tačiau praktiškų dovanėlių, kurios privers nusišypsoti ir vaikutį, ir tėvelius.

Galbūt manote, kad tėveliai jau dideli ir jiems dovanų nebereikia? Klystate! Juolab, kad juos didžiųjų metų švenčių proga galite pradžiuginti labai originaliai ir netgi palengvinti jų kasdienybę, o kūdikio priežiūrą paversti kur kas malonesne. Galite neabejoti, kad naudodami funkcionalius ir apgalvotai parinktus daiktus, tėveliai kaskart jus minės geru žodžiu.

Dovanų tendencija – daugiau nei grožis

Kai aplink tiek visko daug – žaislų, rūbelių, įvairiausių priemonių – nustebinti artimuosius nelengva. Tačiau, žinodami porą raktinių žodžių, kalėdinių dovanų paieškas šiemet gerokai sutrumpinsite.

Funkcionalumas ir originalumas. Tai kodas, kuris padės nepasiklysti margoje pasiūloje ir būti ramiam, kad dovanos gavėjus pradžiugins ir tikrai nustebins labiau nei dovanų čekis.

Dovanos kūdikiui:

Žaidimų kilimėlis. Tai dovana visai šeimai, nes kol kūdikis linksmai leidžia laiką ant interaktyvaus kilimėlio, tėveliai gali kiek atsipūsti. Tai taip pat padeda nuo pat mažumės lavinti vaikutį, mokyti jį atpažinti garsus, spalvas, formas, medžiagas. Mat šiuolaikiški žaidimų kilimėliai – tarsi tikras žaidimų kambarys, kuriame vaikas visuomet ras ką patyrinėti. Be to, kilimėliai būna minkšti ir švelnūs, todėl žaisdamas kūdikis nesušals, neužsigaus.

Kramtukas. Kramtukai buvo sugalvoti tam, kad padėtų vaikučiui apmalšinti dantenų maudimą ir niežulį dantukų dygimo laikotarpiu. Tačiau šiuolaikiniai kramtukai kitokie – jie ne tik funkcionalūs, bet ir žaismingi.

„Sophie la Girafe" stimuliuoja visus kūdikio pojūčius – klausą, lytėjimą, matymą (akis traukia tamsios dėmės), skonio receptorius, uoslės (turi švelnų, lengvai atpažįstamą kvapą). Žirafos ilgos ir lanksčios detalės – kojos, rageliai ir ausys patogios kramtyti mažyliui. Vaikai itin mėgsta žirafos skleidžiamus garsus, jiems lengva šį kramtuką laikyti. Dėl šios priežasties kramtukas tampa tarsi žaislu, su kuriuo kūdikiui nepabosta žaisti, o taip pat – padėti savo dantukams prasikalti greičiau ir lengviau.

Gamintojų atstovų nuotr.

Barškutis. Šiugždantis, barškantis, pasiūtas iš kelių skirtingų faktūrų medžiagų barškutis ilgam patrauks vaiko dėmesį. Toks žaislas pravers migdant vaikutį lovelėje ar vežimėlyje. Paieškokite įdomesnio, daugiaufunkcinio barškučio, kurį galima lengvai prikabinti prie lovelės ar vežimėlio, patogiai neštis rankose, kuris nebijo drėgmės ar purvo.

Kai kurie barškučiai pritaikyti kramtymui ir tarnauja kaip kramtukas. Vaikutis bus laimingas gavęs nematytą, ryškų barškutį, o tėveliai padėkos, jei barškutis bus kokybiškas, lengvai prižiūrimas (pavyzdžiui, skalbiamas skalbyklėje) ir saugus, t.y. atitinkantis visus vaikų žaislams keliamus reikalavimus.

Dovanos mamai (patiks ir tėčiui):

Stilingas mamos krepšys. Kiekviena moteris nori atrodyti gražiai, tačiau gimus kūdikiui dažna mama susikoncentruoja tik į vaikelio poreikius. Padovanokite mamai stilingą, patogų ir jos stilių atitinkantį krepšį, ir ji bus jums dėkinga dar ilgai. Juk tai – lyg dovanų gauti dar vieną rankinę, o moterims tai visuomet šventė.

Gamintojų atstovų nuotr.

Buteliukų džiovyklė „Boon". Pirmą kartą išvydę šį prietaisą, galite nesuprasti, ar tai žaislas, ar stilinga interjero detalė. Buteliukų džiovyklė – žalia pievelė yra ne tik akį traukianti, bet ir labai funkcionali. Joje puikiai išdžiovinsite visus mažylio maitinimo priedus. Žali šereliai lengvai išimami, kad nutekėjusį vandenį būtų lengva išpilti.

Prie šios originalios pievelės, galima įsigyti ir įvairių funkcionalių priedų: medelių, stovelių, kurie suteikia daugiau erdvės daiktų džiovinimui, ant kurių patogu džiovinti smulkias detales ar buteliukus. Ant specialaus medelio šakelių galima gražiai sukabinti čiulptukus, buteliuko žindukus. Ši dovana nepaliks abejingų jaunatviškų ir modernių tėvelių.

Gamintojų atstovų nuotr.

Maitinimo pagalvė. Komfortas – pinigais neišmatuojamas dalykas. Kiekviena mama žino, kaip gali pavargti kūnas visą dieną besirūpinant mažyliu – jį maitinant, nešiojant, migdant. Todėl maitinimo pagalvė yra nepamainomas dalykas. Ją galite parinkti daugiafunkcinę, transformuojamą į tiesiog patogią pagalvę miegojimui, patogiam kojų pasidėjimui nakties metu. Mama įvertins, jei padovanosite lengvai prižiūrimą, skalbyklėje skalbiamą pagalvę.

BabyBjorn" gultukas. Galima sakyti, kad tai dovana tiek tėveliams, tiek kūdikiui, nes vaikučiams šis prietaisas labai patinka. Visgi, labiausiai juo žavisi tėveliai, kuriems šis paprastas, tačiau stebuklingai vaikutį raminantis gultukas leidžia nuveikti aibes namų ruošos darbų ir dar atrasti laiko knygai. Nors tai nėra pigi dovana, pasak gultuką išbandžiusių tėvelių, ji tikrai atsiperka. Be to, šis kokybiškas gultukas gali tarnauti auginant ne vieną vaiką ir keliauti iš vienos šeimos į kitą.

Papuošalas. Ne bet koks, o labai asmeniškas ir originalus. Tai gali būti sidabro ar balto aukso, jei jis skirtas labai artimam žmogui, pakabutis su išgraviruotu žodžiu „Mama" arba vaikučio vardu. Tokia dovana patiks svajingoms ir vienetinius papuošalus mėgstančioms moterims.

Gražių prisiminimų knyga. Tai gali būti ir paprasčiausias sąsiuvinis ar užrašų knygelė su jūsų pačių pagamintais viršeliais. Galite padovanoti ir specialią knygą, kurioje kiekvienas puslapis skirtas vienai gražiai dienos minčiai, prisiminimui apie savo, kaip mamos, dieną.

Užsakymo nr.: PT_72869596

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis