Renkame vaikui vardą: kurie vardai atneša laimę

Racionalistai, be abejonės, pasakys, kad vardas - tai tik skambus raidžių derinys. Nepaisant to, socialinė vardo reikšmė išties didelė - jis gali atskleisti žmogaus tautybę, kilmę ar net tikėjimą.

Netgi jeigu atmestume logiškai išmąstytas sąsajas tarp žmogaus vardo ir jo gyvenimo, negalime atmesti mažiau racionalesnių veiksnių, pavyzdžiui to, kad žmogaus pasąmonė intuityviai bando susieti vardą su tam tikromis asociacijomis ir priskirti tam vardui tinkamus bruožus. Tarkim, Nojus - ramus, lėtas ir taikus, o štai Morta - valdinga. Egzistuoja netgi specialus mokslas antroponimika, kurio atstovai ieško bruožų, bendrų žmonėms tokiais pat vardais. Galbūt mistikos čia ieškoti ir nereikia, tiesiog kiekvienas vardas turi savitą skambesį - vieni skamba švelniai, kiti - griežtai. Tą skambesį pasąmonė nevalingai susieja su galimais charakterio bruožais.


Apie vardo įtaką žmogaus gyvenimui pradėta kalbėti ir galvoti jau senų senovėje. Vardas - tai tarsi mūsų vizitinė kortelė, mūsų atspindys, tampriai susijęs su vidine esybe. Tai, koks vardas kiekvienam iš mūsų yra svarbus, išduoda pats paprasčiausias pavyzdys - beveik visuomet jaučiame nepasitenkinimą, jeigu kas nors iškraipo mūsų vardą arba jo tiesiog neįsimena. Kadaise aristokratai specialiai iškraipydavo vardus tų, kuriuos norėdavo akivaizdžiai pažeminti - tai buvo vienas ryškiausių abejingumo ir viršenybės prieš kitą ženklų.


Vienų įsitikinimu, kaip pavadinsi - taip nepagadinsi, kiti laikosi principo kaip laivą pavadinsi, taip jis ir plauks. Čia jau daugiau iš mistikos srities, tiems, kurie tiki, kad kiekvienas vardas savyje slepia tam tikras charakterio savybes ir netgi likimą. O numoti į tai ranka gal ir nereikėtų, mat tikriausiai dauguma tėvelių patvirtins - net jei ir esi sugalvojęs kelis galimus vardus iš anksto, pamačius savo vaikutį iš karto pasidaro aišku kuris vardas jam labiausiai tinka - Dovydo, Mato ar Justo. Būna ir taip, kad iš anksto parinkti vardai, kurie mintyse skambėjo puikiai, tiesiog niekaip nelimpa. Žiūri į ką tik gimusį vaikelį ir supranti, kad čia visai ne Viltė, o iš akies traukta Barbora.


Jei tikėtume numerologiniais dalykais, tuomet vertėtų atkreipti dėmesį į tai, kad bendras vardo raidžių derinys turi savitą energiją, kurią valdo skirtingos planetos. Pagal šią teoriją, Marso valdomi žmonės - kovingi, Jupiterio - gimę lyderiauti ir t.t.


Paskaičiuoti, kokia planeta valdo tam tikrą vardą, visai nesudėtinga. Tiesiog užsirašykite vardą ant lapuko ir kiekvieną vardo raidę paverskite skaičiuku pagal žemiau esančią lentelę (raidė A - 1, raidė B - 2 ir t.t.). Visus skaitmenis sudėkite, kol gausis vienaženklis skaitmuo ir pažvelgę į lentelę pamatysite, kokią planetą tas skaičius atitinka. Pavyzdžiui, Nojus: 5+6+1+3+1=16; 1+6=7. Nojų valdo Saturnas, suteikiantis santūrumo.



Saulės valdomi žmonės yra ryškūs, gyvybingi, traukiantys aplinkinius lyg magnetas. Jiems patinka būti dėmesio centre, nes tarp žmonių jie jaučiasi tiesiog puikiai. Tokie vaikai daug problemų nekelia, tačiau turėtumėte išmokyti juos atsakomybės jausmo.


Mėnulio valdomi vaikai linkę į nuotaikų permainas, tačiau labai prieraišūs, norintys visuomet turėti artimą žmogų šalia savęs. Šiems vaikams labai svarbus dėmesys ir atrama. Jiems reikia palaikymo ir padrąsinimo, kad jų stiprus vidinis potencialas galėtų realizuotis.


Marso valdomi žmonės - tikros asmenybės. Jie nepaklūsta nustatytoms taisyklėms ir kitų valiai, nenori taikstytis su esama situacija ir visuomet eina savu keliu. Ne paslaptis, kad toks kovingumas šiek tiek apsunkina gyvenimą tiek pačiam vaikui, tiek tėvams. Turėtumėte išmokti ne kovoti su jo charakteriu, bet nukreipti vaiką teisinga linkme.


Merkurijaus valdomi žmonės gyvenime vadovaujasi ne jausmais, o protu ir racionalumu. Jie ne iš tų, kurie lėktų tarsi akis išdegę, tačiau būtent tai jiems gyvenime padeda judėti į priekį. Auginate mažąjį filosofą, kuris prieš tai 10 kartų pagalvos, o jau tuomet veiks.


Jupiterio valdomi žmonės gimę lyderiauti, būti tais, paskui kuriuos eis minios. Šiems žmonėms sunku trypčioti vietoje, jie visuomet veržiasi į priekį ir siekia naujų aukštumų. Rutina - ne jiems. Turėtumėte tai pastebėti nuo mažų dienų - amžinas lėkimas, nustatytų ribų laužymas, o kieme jūsų vaikas greičiausiai pagrindinis išdaigų iniciatorius.


Veneros valdomi žmonės - itin jausmingi, mokantys save pateikti taip, kad, regis, abejingų aplink tiesiog nelieka. Iš jų sklinda kažkokia sunkiai paaiškinama energija, kuriai neįmanoma atsispirti. Tai vaikai, kurių aktoriniai sugebėjimai matomi jau nuo mažų dienų. Auga mažoji princesė arba būsimas širdžių ėdikas!


Vida Press


Saturno valdomi žmonės yra ganėtinai santūrūs, gal net kiek pasyvūs. Jiems patinka, kai gyvenime viskas vyksta pagal planą, aiškiai ir sklandžiai. Rizikuoti ir rodyti iniciatyvos jie nelinkę, nebent priverčia situacija. Tokie vaikai didelių rūpesčių nesukelia, yra gana lengvai auklėjami, nes ir patys nenori prisivirti košės.


Urano valdomi žmonės - laisvės mėgėjai. Jiems nepatinka taisyklės ir suvaržymai, jiems reikia polėkio, nenuspėjamumo. Pasakysite šiam vaikui grįžti namo 20:00, greičiausiai jis vėluos bent dviem valandom ir ne dėl to, kad nori jus paerzinti - tiesiog jis nuoširdžiai net neatkreipė dėmesio į laikrodį, juk už namų sienų vyksta tikras gyvenimas!


Neptūno valdomi žmonės lengvai bendraujantys, aktyvūs, mėgstantys būti žmonių apsuptyje, tačiau sunkiai nuspėjami. Niekuomet negali žinoti, kas sukasi šio vaiko galvoje ir ką po minutės jis iškrės. O gavęs velnių jis tik pagūžčios pečiais ir pats nežinos, kodėl taip pasielgė.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis