Ką apie vaiką atskleidžia jo gimimo data

Nors sakoma, kad žmogaus charakteris formuojasi bėgant metams, vis tik tam tikras charakterio savybes atsinešame jau gimdami. Vieni vaikai nuo pat mažens yra veržlesni, imlesni, reiklesni, kiti priešingai – labiau pasyvūs, ramūs. Siūlome paskaityti, kokius bruožus gimdamas atsinešė jūsų vaikas.

Jums tereikia sudėti vaiko gimimo datos skaičius, kad gautųsi vienas skaitmuo, padėsiantis suprasti, kokios jūsų vaiko pagrindinės charakterio savybės. Tarkim, vaikas gimęs 2013-ųjų liepos 07 dieną. Likimo skaičius nustatomas taip: 2+0+1+3+0+7+0+7=20=2+0=2. Liko tik sužinoti šio skaičiaus reikšmę.


Vienetukas. Vienetukai – lyderiai iš prigimties. Nusiteikite, kad šiam vaikui reikės skirti nemažai dėmesio ir pasitelkti kantrybę, nes jis labai atkaklus ir nepriklausomas. Draudimai ir nustatyti rėmai auklėjime nepadės, priešingai – skatins jo pasipriešinimą. Negesinkite jo lyderiavimo apraiškų – jos pravers vaikui suaugus. Geriau pasistenkite nukreipti vaiko energiją tinkama linkme, būkite jam patarėja ir palaikykite jo idėjas.


Dvejetukas. Labai įdomus vaikas – gana tylus ir drovus, tačiau norintis bendrauti. Tikriausiai ne kartą iš aplinkinių teko išgirsti: „Koks žavus mažylis!“ Jis nekonfliktiškas, jei reikia, nusileis ir atsitrauks. Tai geros savybės, tačiau jums reikėtų stiprinti vaiko pasitikėjimą savimi ir skatinti jį imtis daugiau iniciatyvos. Nepamirškite, kad šiam vaikui labai svarbus emocinis ryšys.


Trejetukas. Šis vaikas tiesiog negali be bendravimo! Iš jo sklinda nesibaigianti energija ir žavesys. Nekaprizingas, komunikabilus ir dažnai būna mokytojų numylėtinis. Jūsų užduotis - išmokyti jį susitelkti ties viena užduotimi ir padaryti darbus iki galo, nes neblėstantis jūsų vaiko entuziazmas skatina jį imtis vis naujų veiklų. Beje, tokie vaikai dažnai būna įžeidūs, todėl stenkitės rinkti žodžius – tai padės išvengti nesusipratimų.


Ketvertukas. Kartais gali atrodyti, kad šis vaikas jau gimė suaugusiu. Jis organizuotas, viską daro metodiškai, prieš tai gerai apsvarstęs. Jis ne iš tų vaikų, kurie taškosi balose ir aklai lekia paskui draugus. Tai mažasis filosofas, kuriam labai svarbi asmeninė erdvė, todėl gali kilti problemų su darželiu.


Penketukas. Auginti tokį vaiką – ne pati lengviausia užduotis. Jis itin smalsus ir nori pats viską išbandyti. Dažnai daro viską atvirkščiai, nei jam liepiama. Kartais atrodo, kad jo neįmanoma sukontroliuoti! O to daryti ir nereikia – vietoje draudimų geriau tiesiog pasirūpinkite, kad jo kelyje tiesiog būtų kuo mažiau pagundų. Kitaip tariant, vietoj to, kad bartumėte jį dėl sudaužytos vazos, geriau pasirūpinkite, kad ta vaza būtų padėta jam nepasiekiamoje vietoje.


Šešetukas. Tokio vaiko negalima palikti vienatvėje – jam nuolat reikia draugiškos kompanijos, žavesio ir draugiškumo jam netrūksta. Antra vertus, yra palyginti kaprizingas. Pasistenkite numalšinti padidėjusį mažylio emocionalumą ir įsidėmėkite: bet kokia kritika jį žiauriai žeidžia. Palaikykite jį, skatinkite patikėti savo jėgomis ir rodykite kuo daugiau švelnumo.


Septynetukas. Vienas iš sunkiausių ir tuo pačiu lengviausių atvejų. Jis ramus, ganėtinai kantrus ir nekaprizingas, tačiau jeigu jau nori kažką padaryti – jūs tiesiog bejėgiai tam pasipriešinti! Bausmėmis šio vaiko neišauklėsite, nes jis kur kas labiau reaguoja į ramų toną ir loginius paaiškinimus, kodėl reikia elgtis vienaip ar kitaip. Pagrindinis pranašumas – protiniai gebėjimai. Elkitės su juo kaip su suaugusiu žmogumi ir pamatysite, kaip susikalbėti iš karto bus paprasčiau.


Aštuonetukas. Mažasis pavyduolis, kuris nelinkęs dalintis jam skirta meile su kitais. Šie vaikai iš prigimties geba manipuliuoti, kad gautų viską, ko nori. Neleiskite, kad tai taptų įpročiu. Jūs turite būti namų autoritetas. Nustatykite aiškias ribas ir nenuolaidžiaukite, nes kiekvienas jūsų atsitraukimas vaikui bus tarsi ženklas, kad galima bandyti dar šiek tiek išplėsti ribas.


Devynetukas. Šio vaiko talentai ir vaizduotė atsiskleidžia nuo pat mažų dienų. Jei esate šiek tiek racionalesni tėvai, kartais suprasti savo vaiką gali būti nelengva, tačiau turite į viską pažvelgti jo akimis ir padėti jam tobulėti. Nepamirškite dažniau kartoti, kad jį mylite. Nors jis nėra linkęs rodyti emocijų, švelnūs jausmai jam būtini.

Įsidėmėkite: kiekvienas žmogus – individualus. Skaičius nurodo tik esminius bruožus, o šiaip jau įtaką darote jūs. Visiems mums gimus suteikiamos lygios galimybės ir tik nuo mūsų priklauso, kaip jomis pasinaudosime.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis