Auginate mažus vaikus ir nieko nespėjate? 5 patarimai jums

Auginant vaikus laikas iš tiesų tampa pinigais. Todėl laiko planavimas, savo ir šeimos veiklos organizavimas yra svarbi kiekvienos dienos dalis. Jūsų dėmesiui - 5 patarimai, kaip taupyti laiką net ir būnant labai užsiėmusiu tėčiu ar mama.

Atsikratykite Facebook manijos!


Kiek kartų kas dieną patikrinate savo „Facebook“ paskyrą? O „Instagram“ ir „Twitter“? Nuolat besitrindami socialiniuose tinkluose, eikvojate laiką — netgi jei naudojate juos reklaminiais savo verslo tikslais. Atjunkite pranešimų iš šių tinklų funkciją, kad jūsų išmanusis telefonas nevestų jūsų iš proto, kai kažkas paspaus „patinka“ ties jūsų įrašu arba atsiras naujas pranešimas jūsų draugių grupėje. Nustatykite konkretų laiką (pvz., 30 minučių dienos pradžioje arba pabaigoje), kai tikrinsite šiuos puslapius, ir kuo toliau padėkite savo telefoną per vakarienę ar šeimos vakarą. Tokiu būdu visą laiką praleisite su šeima, o ne apsimesite tai darantis, nes nuolat slapčia žvilgčiosite į savo telefoną.


Neatidėkite iki rytojaus...


Yra tik keli nemalonūs dalykai, kuriuos tenka daryti kasdien. Atidedami jie nedingsta — galiausiai, darysite kitus nebūtinus dalykus (ir eikvosite daugiau laiko!), nes vengsite to, ką tikrai reikia padaryti. Jei reikia padaryti dalykus, kurių daryti nenorite, padarykite juos kiekvienos dienos pradžioje ir pamirškite apie tai. Tuomet galėsite pereiti prie smagesnės dienos dalies.


Kalendorius ir sąrašas į parduotuvę


Ar į apsipirkti į parduotuvę važiuojate kasdien? Du ar tris kartus užsukate į tą pačią vietą, nes vis ko nors prireikia? Taip darydami, eikvojate ne tik laiką, bet ir degalus bei vertingą energiją. Įpraskite kiekvieną sekmadienį su šeima surengti „pasitarimą“ dėl numatomų pirkinių. Priklausomai nuo jūsų maršruto iš ir į darbą arba mokyklą/darželį, pasidalinkite reikalus ir nemalonius darbus. Sudarykite sąrašą daiktų, kurių prireiks savaitei, ir pasidalinkite. Šeimos kalendorius padės suderinti jūsų tvarkaraščius taip, kad sutrumpintumėte laiką, skiriamą važinėti pirmyn ir atgal po miestą, kai reikia vaikus vežti iš ir į įvairiausius būrelius. Užsisakyti internetu – kitas puikus būdas, padėsiantis taupyti jūsų laiką. Šiais laikais jums į namus gali pristatyti beveik viską: maistą, vaistus, drabužius, sauskelnes ir t.t.


Atsikratykite taip vadinamųjų „energiją siurbiančių“ draugų


Pamenate tą moterį, kurią susitinkate prie smėlio dėžės ir kuri visada pasakoja apie savo asmenines problemas? Ji eikvoja jūsų vertingą laiką. Mes nesiūlome atsikratyti geriausių draugų, kuriems yra sunkus metas ir jiems reikia jūsų patarimo. Jie nusipelno jūsų laiko. Tačiau moteris (ar bendradarbis), kuriai reikia tiesiog išsilieti ir kuriai nerūpi, kieno laiką jį eikvoja, jo nenusipelno. Kai ji pradeda savo tiradą, tiesiog nutraukite ją ir pasakykite, kad skubate eiti ar nenorite to klausyti. Jokių atsiprašymų ir pasiteisinimų.


Daugiau organizuotumo


Kiek laiko ryte ieškote savo raktų arba svarbių dokumentų darbe? Kelios minutės nuolatinėms „dingusių“ daiktų paieškoms gali gerokai prisidėti prie laiko eikvojimo. Skirkite kelias minutes savo namų (ir gyvenimo) tvarkai ir sutaupykite savo šeimos laiką bei išvenkite nusivylimų. Skirkite vietą raktams, kad nereikėtų jų nuolat ieškoti rankinėje. Kad išsiruošimas su vaikais ryte netruktų taip ilgai, iš vakaro drauge su jais susidėkite rūbus, kuriais jie rengsis, peržvelkite kuprinę, ar joje viskas, ko reikia naujos dienos pradžiai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis