6 patarimai, jei ruošiatės skristi lėktuvu su kūdikiu

Jeigu planuojate pirmą kartą skristi su kūdikiu ar mažu vaiku lėktuvu, jums šie patarimai tikrai pravers.

Kai pirmą kartą keliavome su Nojumi, jam buvo šiek tiek daugiau kaip 4 mėnesiai. Skridome aplankyti senelio į Vokietiją iš Londono. Skrydis truko šiek tiek daugiau kaip valandą.

Labai bijojau skrydžio, nes galvojau, kad su tokiu mažiuku uždaroje erdvėje nelabai bus linksma. Tačiau pergyvenau visai be reikalo, kadangi tik pakilus lėktuvui, jis nusprendė pailsėti ir miegojo beveik visą skrydį.

Sesė pamokė, kad reikia vaikui žysti kylant lėktuvui - taip jam neskaudės ausyčių. Nežinau, ar padėjo, bet jis tikrai į pakilimą reagavo ramiai, kadangi valgė mamos pieną. Pati maitinu, tai buvo pakankamai lengva, nes nereikėjo ruošti buteliuko su mišinuku.

1 patarimas: PAKILIMO METU DUOKITE VAIKELIUI VALGYTI ARBA ČIULPTUKĄ, KAD NEUŽGULTŲ AUSYČIŲ.

Vida Press

Nežinau, ar taip suveikė gravitacija, bet tik pradėjus kilti lėktuvui, prireikė keisti sauskelnes. Lėktuvo tualetai ir taip nėra 5 žvaigždučių,o dar kai bandai laviruoti su vaikeliu, kuriam viskas labai įdomu, tai yra 3 kartus sunkiau. Kadangi nesijaučiau labai pasitikinti savimi, paprašiau vyro, kad eitų su manimi. Bent jau eidama siauru lėktuvo „podiumu" jaučiausi šiek tiek saugesnė .Tačiau padariau klaidą, kad pasiemiau sauskelnių krepšį. Ten ir taip nedaug vietos, o dar reikia laikyti vaiką, kuris bando kažką pasiekti, kas jam įdomu - tai savo kojas, tai tualetinį popierių...

2 patarimas: EIDAMOS KEISTI SAUSKELNIŲ Į LĖKTUVO TUALETĄ, PASIIMKITE SAUSKELNES, SERVETĖLIŲ, PATIESALIUKĄ IR PERSIRENGTI RŪBELIUS, JEIGU NETYČIA PRIREIKTŲ. O GERIAUSIA, JEI VISA TAI PADARYSITE PRIEŠ SKRYDĮ ORO UOSTO TUALETE, TEN TIKRAI PATOGIAU.

Vežimelį dažniausiai reikia palikti prie lėktuvo, kad personalas galėtų jį įdėti saugiai į lėktuvo bagažą. Kadangi jie nenori prisiimti atsakomybės už sulaužytą bagažą, jums pačioms reikės vežimuką sulankstyti ir paruošti kelionei. Tai sunkoka padaryti, jei keliaujate viena ir turite leliuką ant rankų, be to, nešate dar savo striukę, krepšį ir t.t. Kadangi mes buvom dviese su vyru, tai buvo truputį lengviau.

Būkite tam pasiruošusi. Jei yra galimybė, įsidėkite vaikelį į nešioklę, jei tokios galimybės nėra, stenkitės turėti kuo mažiau daiktų. Galite oro uosto eilėje nusižiūrėti kokį/kokią patikimiau atrodantį keleivį ir paprašyti, kad jis padėtų. Nustebsite, kokie žmonės būna draugiški, kai keliauja atostogauti.

Vida Press

3 patarimas: BŪKITE PASIRUOŠUSI PRIE LĖKTUVO PADUOTI VEŽIMĖLĮ. TURĖKITE KUO MAŽIAU DAIKTŲ, ARBA PAPRAŠYKITE PAGALBOS DARBUOTOJŲ/TUO PAČIU LĖKTUVU KELIAUJANČIŲ ŽMONIŲ.

Su vyru esame susižadėję, bet nesusituokę. Nojus turi tėčio pavardę ir britišką pasą. Aš turiu savo pavardę ir lietuvišką pasą. Kai padaviau mūsų abiejų pasus Vokietijoje, jie labai ilgai tyrinėjo ir turbūt ieškojo ženklų, ar Nojus tikrai panašus į mane. Kai būsimas vyras padavė pasą, tik tada suprato, kad nepavogiau vaiko ir nebandau atgabenti į jų šalį.

4 patarimas: JEIGU JŪSŲ IR VAIKELIO PAVARDĖS SKIRIASI (VAIKAS TURI TĖVELIO PAVARDĘ) KARTU VEŽKITĖS IR GIMIMO LIUDIJIMĄ.

Atvykę į Vokietiją labai džiaugėmės žaluma ir grynu oru. Kadangi senelis gyvena labai gražioje vietoje prie upės, daugiausia laiko leidome lauke, jaunasis keliautojas pramiegojo 80 procentų kelionės laiko,o mes galėjome pasidžiaugti istorinėmis vietomis ir gamta.

5 patarimas: PRIEŠ VAŽIUODAMOS PASIDOMĖKITE ORU. NEPAMIRŠTI REIKTŲ IR KREMO NUO SAULĖS, IR APSAUGOS NUO LIETAUS.

Kelionėje praleidome 5 dienas. Sužinojome daug vietinio kaimelio istorijos, susipažinome su seneliu ir jo šeima bei pažadėjome kitą kartą visi susitikti kur nors prie baseino, kur šilta ir yra daug saulės.

Pirmoji kelionė nusisekė, kadangi Nojus dar mažas ir jam labiau rūpėjo miegoti, negu dairytis po apylinkės.

6 patarimas: KOL VAIKELIAI MAŽESNI, SIŪLYČIAU DARYTI ILGESNES KELIONĖS, KADANGI JIE DAR NĖRA TOKIE AKTYVUS.

Linkime gerų kelionių ir tikimės, kad mūsų patarimai padės.

Keliauninkas Nojus ir Mama Diana

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis