Ar saugu mylėtis su moterimi, kuri tuoj gimdys?

Trečiajame nėštumo trimestre, kuomet moters visos mintys susikoncentravusios į artėjantį gimdymą, intymus poros gyvenimas gali šiek tiek sulėtėti. Ar saugu mylėtis su moterimi, kuri tuoj gimdys? Ar tiesa, kad kai kurios moterys nėštumo metu jaučia didesnį orgazmą?

Kad nevirstų pareiga


Kai kurios moterys yra atvirai prisipažinusios, kad baigiantis nėštumui mylėjosi su vyru iki paskutinės dienos, tačiau kartais tai tapdavo tam tikru įpročiu, netgi tam tikra pareiga iš moters pusės. Kad taip nenutiktų, labai svarbu su vyru palaikyti glaudų emocinį ryšį: išsikalbėti apie savo jauseną, emocijas, baimes ir nuoskaudas. Mylintis vyras tikrai supras savo moters nuogąstavimus ir abu ras jiems priimtiną sprendimą šioje situacijoje.


Svarbu – tinkama poza


Intymūs santykiai trečiajame nėštumo trimestre turi tam tikrų ypatybių, viena jų – svarbu surasti abiems partneriams tinkamą tinkamą pozą. Atsižvelgiant į didelį moters pilvą, reikia rinktis tokias sekso pozas, kurios būtų patogios nėščiajai. Viena iš tokių – kai moteris guli ant šono, o vyras yra už jos. Esant dideliam pilvui, netinka „šuniuko“ ir „jojikės“ pozos, t. y. tokios, kai moteris yra viršuje ant vyro arba klūpi, o vyras už jos. Taip pat nepatartina lytinių santykių metų stipriai stimuliuoti moters krūtų spenelių, nes tai gali išprovokuoti sąrėmius.


Psichologinis diskomfortas


Kai kurios poros jaučia psichologinį diskomfortą mylėdamosios trečiąjį nėštumo trimestrą. Juos gali neraminti mintis, kad vaikelis yra pakankamai didelis, moteris jaučia jo judesius ir tai trikdo juos mėgautis lytiniu gyvenimu. „Ar nepakenksime vaikui?“, - šį klausimą dažniausiai užduoda poros apie seksualinį gyvenimą nėštumo metu.


Būsimasis vaikelis gimdoje yra visiškai saugus. Jį supa vaisiaus vandenys ir jis tikrai nesupranta, kas vyksta tarp jo mamos ir tėčio.


Jei porai pavyksta atsipalaiduoti, patiriamas malonumas gali būti dar didesnis, negu įprastai. Moteriai ir vyrui nereikia galvoti apie apsisaugojimo priemones, baimę pastoti, todėl patiriamas džiaugsmas gali būti didžiulis. Tai leidžia nėščiajai jaustis mylima ir laiminga.


Kada geriau susilaikyti?


Kai kurie gydytojai pataria likus dviem savaitėms iki numatyto gimdymo termino susilaikyti nuo lytinių santykių. Kiti atvirkščiai – liepia tęsti meilės žaidimus ir sako, kad jie veiksmingi ypač tada, kai moteris pernešioja kūdikį ir nori paskatinti prasidėti gimdymą. Kiekvienu atveju moteris turėtų pasikonsultuoti su savo gydytoju, ar galima tęsti lytinius santykius iki gimdymo. Nesidrovėkite to klausti, tai yra įprastas klausimas gydytojui, kurį jie girdi kasdien, o jo suteikta informacija padės jums jaustis ramiau ir labiau savimi pasitikėti.


Dažniausiai lytiniai santykiai nerekomenduojami, kai:


- yra priešlaikinio gimdymo rizika;


- moteris kraujuoja;


- placenta įsitvirtinusi per žemai;


- lytinio akto metu arba po jo moteris jaučia skausmus.


Orgazmas, kokio iki tol nepatyrė


Kai kurios moterys pastebi, kad nėštumo metu jautė didesnį potraukį savo partneriui, negu iki tol. Kitos prisipažįsta, kad būtent besilaukdamos patyrė pačius stipriausius orgazmus. Jeigu nėra rizikos veiksmų ir gydytojas jūsų intymiam gyvenimui suteikia žalią šviesą, pasinaudokite šiomis progomis. Tai vienas iš būdų dar kartą sau įrodyti, kad esate mylima, žavi, seksuali ir traukiate savo antrąją pusę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis