Mano gimdymas: sūnus gimė skambant bažnyčios varpams

Jeigu norite papasakoti savąją gimdymo istoriją, rašykite el.paštu tavovaikas@delfi.lt. Šiandien publikuojame Evelinos laišką, kuriame ji pasakoja per anksti į pasaulį atėjusio sūnaus gimimo istoriją.



Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Gimdymas – žodis, kuris visoms sukelia savitus prisiminimus, išgyvenimus, arba apmąstymus. Man šis žodis reiškia naujos meilės gimimą.

Mano meilė gimė 2014 metų gegužės 25 dieną, sekmadienį. Tokią datą jis pasirinko pats, nors daktarai planavo visu mėnesiu tolimesnę. Tada dar nesuvokiau, kad būsiu vieno iš neišnešiotukų mama.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Agnė Jagelavičiūtė-Volkienė: noriu apie jį pasakoti!

Lietuvės gimdymas Norvegijoje: prireikė net sraigtasparnio

35 nėštumo savaitės. 5 valandą ryte nubėgo vandenys. Su vyru dar nesupratom, kas darosi, kartu nuvažiavom į miesto ligoninę pasitikrinti, nors jau krepšį pasiėmėm kartu. Daktarė išgirdusi kiek savaičių, dar padvejojusi į kokį miestą siųsti, nusprendė, kad mums reikia į Panevėžį. Jis 80 km nuo mūsų namų. Sulaukėm, kol apsimiegojusi daktarė užpildė visus siuntimus, stovėjau su nerimu širdy, bet nejaučiau jokio skausmo.

Kelionėje su vyru kalbėjomės apie viską, orą, aktualijas ir panašiai, tarytum ne gimdyt važiuotumėm. Jaučiausi stebėtinai gerai. Ligoninėje pasitiko malonus personalas, viską paruošė ir palydėjo į gimdyklą.

9:00. Daktarai nuramino, kad be vakaro tikriausiai nieko nebus, už lango karštis +30. Skausmus pradėjau jausti tik tada, kai uždėjo aparatą tonams matuoti. Tada supratau, kad tai jau vyksta.

Vyras visą laiką buvo šalia. Pajautusi kažką naujo vis siųsdavau pakviesti daktarų. 11 valandą po patikrinimo gimdos kaklelis jau buvo atsivėręs visus 10 cm. Daktarai gavo pasiskubinti susigabenti visą įrangą, nes ta akimirka JAU prasidėjo.

Pro gimdyklos langus matėsi bažnyčia, 11:30 pradėjo skambėti varpai, jų skambėjimas sutapo su mano sąrėmiais. 11:45 suskambo dar kartelį, o man ėmė ir dingo visi skausmai. Daktarai juokavo, kad mažylis išsigando skambesio, ir tikrai – jiems nutilus 11:52 į pasaulį atėjo mano naujoji meilė.

Neturėjau galimybės pajusti jo ant krūtinės, jis buvo skubiai išneštas į reanimaciją. Bet mus saugojo angelėlis iš viršaus.

Ištvėrę nemažai sunkumų dabar džiaugiamės sveiku ir stipriu sūneliu.

Tikiuosi, kad sekmadienis ir skambantys varpai užprogramavo jam sėkmę visam gyvenimui.

Evelina

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis