Kaip išrinkti vaikui vardą, dėl kurio netektų gailėtis 9 patarimai

Vaikui vardą tėvai išrenka visam gyvenimui, todėl šio sprendimo svarba - neabejotina. Jūsų dėmesiui - 9 patarimai, kurie padės išrinkti vaikui vardą, dėl kurio neteks vėliau graužtis nagų.

Ištarkite garsiai

Paprasta, tačiau labai svarbu. Svarbu, kad tariamas vardas maloniai skambėtų. Ištarkite visas įmanomas vardo variacijas - galimus trumpinius, mažybines formas, pažiūrėkite, kaip dera su pavarde, tada išvengsite keistų derinių (pvz., Dalius Dilys).

TAIP PAT SKAITYKITE:
Nusivylusi jauna mama: erzina viskas, kas susiję su vaiku
Šis daiktas puikiai lavina vaiką, o jį rasti galima kiekvienuose namuose

Kliaukitės intuicija

Renkant kūdikiu vardą artimi giminaičiai gali padėti, gali ir įkyrėti primygtinai siūlydami vieną ar kitą variantą. Jei giminaičiai spaudžia duoti giminėje populiarų vardą arba rauk nosį, išgirdę jums patinkančius vardus, nuomonių gausa tik didina stresą. Sprendimą dėl vardo kūdikiui turi priimti tėvai, tai tik jūsų sprendimas.

Mažiau galvokite apie reikšmę

„Saugotojas, dievų valios skelbėjas, žmonių gynėjas", - reikšmė gali suteikti vardui svarumo, bet per daug nesigilinkite į reikšmę. Tegu vardas patinka jums dėl kitų priežasčių, nes tik nedaugelis žmonių žinos vardo reikšmę.

Apgalvokite galimus trumpinius, pravardes

Pagalvokite, kaip į jūsų vaiką kreipsis kasdien - namuose, mokykloje, žaidimų aikštelėje. Galbūt jūs sugalvojote savo trumpinį, tačiau kiti gali sutrumpinti kitaip. Nepaverskite savo vaiko pašaipų objektu.

Nevadinkite vaikų šeimoje pernelyg panašiai skambančiais vardais

„Ugne, oi, Une, tai yra, Ane. Ai, koks skirtumas." Panašiai skambantys ar tapačia raide prasidedantys kūdikių vardai trikdys mokslo draugus ir kaimynus. Tegu kiekvienas vaikas turi savo vardą, nepanašų į brolių ar seserų, tegu būna individualybė.

Supraskite, kad mados keičiasi

Atsiminkite, kad mados keičiasi, asociacijos keičiasi, jūsų išrinktas vardas po kelerių metų gali skambėti visiškai kitaip. Populiariajai kultūrai padaryti įtakos praktiškai neįmanoma.

Nuo kūrybingumo gali įsiskaudėti galva

Pernelyg originalus vardas gali būti vienas vargas jūsų vaikui. Įsiklausykite, ar fonetiškai vardas skamba maloniai ausiai. Jie persistengsite, jūsų vaikui visą gyvenimą prisistatant teks matyti nustebusius žmonių veidus.

Neskubėkite

Renkate vardą, kurį jūsų vaikas turės visą gyvenimą, tad nepatingėkite pagalvoti, skirkite tam laiko. Atsipalaiduokite, neskubėkite, išrinkite vardą, kuris geriausiai atspindi tai, kaip įsivaizduojate savo vaiką.

Patikrinkite inicialus

Patikrinkite, ar iš inicialų nesudarys koks keistas derinys, dėl kurio vėliau tektų gailėtis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis