Įsčiose nufotografuoti stresą patiriančių mamų vaikai

Pritaikius keturmačio ultragarsinio tyrimo technologiją, mokslininkams pavyko padaryti itin kokybiškų 3D nuotraukų, kuriose užfiksuoti mamos pilve esantys kūdikiai. Tyrimas parodė, kad motinų, kurios jaučia stresą, kūdikiai daug dažniau liečia savo veidą, praneša Parentscountry.com.

Mokslininkai pateikė nuotraukų, įrodančių, jog negimęs kūdikis jaučia motinos stresą

Motinos pilve esančio kūdikio veido nuotraukos yra jaudinančios, tačiau tyrimo metu paaiškėjo, kad kai motinos jautė stresą, spaudimą ar jautėsi bejėgės, kūdikiai dažniau liesdavo savo veidą.

TAIP PAT SKAITYKITE:
10 auksinių patarimų, kad šeimoje vyrautų harmonija
Jaudinantis video: būtent to mūsų vaikams reikia iš tiesų

Nuotraukos darytos iš įvairių kampų specialiu 4D aparatu, kuris sukuria aiškius trimačius vaizdus, o vėliau juos sujungia į vaizdo medžiagą ir išgauna keturmatį vaizdą.

Prisilietimas - ramina?

Šiame tyrime dalyvavo 15 besilaukiančių motinų, kurios nėštumo metu buvo fotografuojamos keturis kartus. Kaskart prieš atliekant ultragarsinį tyrimą, joms buvo pateikiamos anketos apie stresą. Moterys turėjo atsakyti į klausimus, ar praeitą mėnesį jautė stresą, kokį. Vėliau tyrėjai išanalizavo vaizdo medžiagą. Visi kūdikiai (7 berniukai ir 8 mergaitės) savo veidus lietė 342 kartus.

Mokslininkai mano, kad kūdikiai jaučia motinų stresą, ir prisilietimu bando save nuraminti. Suaugusieji linkę susiimti už galvos abiem rankomis, o kūdikiai įsčiose veidą liečia viena ranka.

Shutterstock nuotr.

Nors ankstesniuose tyrimuose jau buvo įrodyta, kad kūdikiai jaučia stresą, šiame tyrime pirmą kartą panaudotos tai pagrindžiančios nuotraukos.

Tyrime taip pat paaiškėjo, kad kūdikiai veidą liečia kaire ranka. Tai svarbu, nes manoma, jog būtent kairiarankiai žmonės labiau linkę į autizmą, depresiją ir hiperaktyvumą.

Dauguma tyrime dalyvavusių motinų jaučiasi gerai, tačiau kai kurioms reikėtų sumažinti streso lygį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis