Vaikystė be čiulptukų Žindymo istorijų konkursas

Rugpjūčio pirmąją savaitę minima Tarptautinė žindymo savaitė. Šių metų šūkis "Žindymo parama: arčiau mamų". Kviečiame dalintis savo žindymo patirtimi ir įkvėpti mamas ieškoti sprendimų susidūrus su sunkumais. Publikuojame trijų vaikų mamos Jūratės istoriją.

Esu trijų vaikų mama ir visus vaikus maitinau daugiau kaip metus.

Sūnų maitinau iki 1 m. 6 mėn., o dukras iki 1 m. 4 mėn. Manau, kad mamos pienas yra pats geriausias vaikui, ir man nesvarbu buvo, kai sakydavo, jog darau nuodėmę taip ilgai maitindama vaikus.

Po cezario pjūvio žindymas nebuvo sklandus

Pirmasis sūnus gimė po cezario pjūvio operacijos, su juo turėjau daugiausia problemų dėl maitinimo. Visų pirma, po operacijos kurį laiką jis buvo naujagimių skyriuje, kur jį maitino mišinėliais ir iš buteliuko.

TAIP PAT SKAITYKITE:
6 kilogramų naujagimę mama pagimdė pati
Išgirsk, ką tau nori pasakyti vaikų neturinti draugė

Aš turėjau pieno daug, rodos, galėjau išmaitinti du vaikus, bet kai atnešė mano mažylį, prasidėjo problemos: vaikas neima krūties, nes jau priprato prie buteliuko ir čiulptuko. Kiek bandau, tiek spjauna lauk. Verkiu, nes jau pradėjo skaudėti krūtinę, vaikas verkia, nes nori valgyti... Seselė bando padėti, bet jis neima krūtinės, ir viskas.

Pirmasis maitinimas su pientraukiu

Tada man pasiūlė nusitraukti pieną pientraukiu ir duoti iš buteliuko. Neturėjau kur dingti, juk reikėjo vaiką pamaitinti. Nusitraukus pieną ir vaikas buvo sotus, ir man gerai, nes nebeskaudėjo.

Paskui man seselė papasakojo savo istoriją, kad ji 7 mėnesius taip su pientraukiu nutraukinėjo pieną ir maitino savo vaikelį.

Kadangi aš buvau jauna ir tikrai nenorėjau tiek vargti, nutariau pasistengti, kad vaikas išmoktų pats paimti krūtį. Po pusdienio pastangų pavyko išmokinti. Tada buvau laiminga!

Čiulptukai - nereikalingas daiktas mūsų namuose

Aišku, vėliau buvo visko -  ir spenelius žindymo pradžioje skaudėjo, bet juk šiais laikais yra priemonių, ir tai galima išgydyti. Beje, kai sūnus išmoko normaliai valgyti iš krūties, jam nereikėjo čiulptuko, taip ir užaugo be jo.

Kai gimė dukros, aš jau turėjau patirties ir nebeturėjau tokių problemų. Mano visiems trims vaikams nereikėjo čiulptukų, jie užaugo sveiki ir laimingi. Ir dar vienas svarbus dalykas: džiaugiausi, kad man nereikėdavo naktimis keltis daryti mišinėlių.

Yra ir kitaip galvojančių mamų

Pažįstu vieną mamą, kuri turėjo pieno ir galėjo maitinti vaiką, bet jos principai neleido žindyti. Ji sakė, esą krūtinė ištįs, skaudės nukramtytus spenelius...

Jai susidarė krūties uždegimas, teko operuoti, žodžiu, turėjo daugiau problemų, negu būtų jų turėjusi žindydama. Aš nesuprantu tokių mamų. Kodėl jos gimdo ir, turėdamos savo pieno, nemaitina? Negali iškęsti trumpo skausmo, kai speneliai sutrūkinėja? Man atrodo, gimdymo skausmas didesnis negu šis, o be to, dabar yra visokių priemonių nuo spenelių sutrūkinėjimų.

Taigi, mamos, jei tik turit pieno, drąsiai maitinkite savo vaikučius, nes jiems nieko nėra geriau, kaip mamos pienas ir prisiglaudimas prie savo mamos.

Jūratė

Rugpjūčio 1-7 dienomis minima Tarptautinė žindymo savaitė. Šių metų šūkis: „Žindymo parama: arčiau mamų“. Jeigu ir jūs susidūrėte su žindymo sunkumais, kuriuos įveikėte, laukiame Jūsų pasakojimų el. paštu tavovaikas@delfi.lt. Dalinkimės patirtimi ir įkvėpkime viena kitą! Istorijų konkurso sąlygas rasite čia.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis